Acasă
Slăbeşti Mâncând
Rosti cu smantana si icre de pastrav Imprimare Email
Scris de DrMan   

Rosti sunt niste chiftelute de cartofi, pe cat de simple, pe atat de gustoase.

Pot fi preparate fara albus, si atunci sunt de post. Pot fi preparate cu cartofi fierti sau cruzi. Eu am incercat toate variantele, cele mai gustoase mi se pare ca ies cu reteta de mai jos.

Ingrediente pentru 6 bucati, practic 3 portii:

450-500 g cartofi mov cruzi (sa va rezulte dupa curatare 400-420 g)

3/4 lingurita sare

1/4 lingurita piper

Citeşte mai mult...
 
Chec din albusuri, cu zmeura Imprimare Email
Scris de DrMan   

Nu arunc niciodata albusurile, le pastrez in caserole la congelator si le folosesc ulterior. Asa este si acest chec cu zmeura, reteta preluata de aici. Se face rapid, e pufos si delicios.

Eu l-am copt intr-o forma de guguluf cu diametrul mic de 22 cm si a iesit perfect. Forma se unge cu arentie cu

Citeşte mai mult...
 
Tarta cu dovlecei si branzeturi Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O tarta aperitiv delicioasa, usoara si aromata. Poate fi o cina sau un aperitiv. Se consuma calduta sau rece.

Ingrediente pentru o forma de 28 cm:

aluat de tarta fara ou, e fabulos si simplu de preparat, gasiti reteta aici

5 oua

3 dovlecei

Citeşte mai mult...
 
Lipie turceasca fara drojdie, la tigaie Imprimare Email
Scris de DrMan   

Reteta o am de la o tataroaica, va marturisesc cinstit ca, pana nu mi-a aratat tips-urile ca lipiile sa se umfle in tigaie, am incercat de mai multe ori diverse retete, insa - fara succes. Fie nu mi se faceau lipiile "balon", fie nu se umflau mai deloc.

Va voi explica detaliat cum sa faceti aceste lipii minunate, pe care puteti sa le umpleti cu falafel si salata, carne la gratar si multe alte umpluturi. De asemenea, le puteti praji in baie de ulei la temperatura medie, le scoateti pe

Citeşte mai mult...
 
Placinte cu spanac si feta Imprimare Email
Scris de DrMan   

Sunt delicioase, incredibil de bune. Iubesc aluatul acesta cu branza de vaci, este extrem de versatil, il putem folosi atat la umpluturi dulci, cat si la umpluturi sarate. Plus ca se face rapid si simplu, iar rezultatul e grozav.

Pentru o tava mare:

300 g branza de vaci grasa

300 g unt la temperatura camerei

300 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

1 lingurita sare

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions