Scris de DrMan
|
Painea cu maia este cu adevarat senzationala! E adevarat ca m-am chinuit foarte mult pana am reusit sa stabilesc detaliile retetei, deoarece premixul "Dr. Man - slabesti mancand" este mult diferit de orice alta faina. Chiar si faina cerealiera este in cantitate redusa in compozitia lui, de aceea nu se potrivea mai nimic din ceea ce gaseam ca surse de inspiratie. Toate tehnicile de preparare a aluatului si de coacere au fost orientative, am facut nenumarate incercari pana am ajuns la rezultatul dorit: o paine coapta bine si in interior, aroma minunata de paine coapta pe vremuri la tara, cresterea painii atat la dospiri, cat si la copt.
La momentul in care scriu acest articol, am inca putina experienta in manuirea maialei, cu timpul voi invata mai multe. Prin aceasta reteta se obtine o paine ca la tara, pe vremuri, consistenta si aromata. Intentionez sa incerc o varianta cu un aluat mai hidratat, mai moale, dar doar dupa ce invat sa lucrez mai bine cu maiaua. Acolo unde intentionez sa fac niste modificari, voi scrie cu rosu in paranteza ce cred ca ar merge modificat, poate incercati variantele propuse inainte de a le testa eu.
Etapele prepararii pot sa va determine sa abandonati ideea, insa va propun sa incercati macar o data. Va veti
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Gabriela Man
|
Frumusetea incepe in interior, e o realitate. Nu ma refer la frumusetea unui caracter cand spun aceasta, desi este un
aspect important si acesta, ma refer la faptul ca pielea reflecta
cel mai fidel starea de sanatate a noastra.
Un aspect tanar al pielii se pastreaza si se construieste in primul
rand cu ceea ce alegem sa mancam, si abia apoi este ajutat de
diverse creme si lotiuni mai mult sau mai putin scumpe...
Sunt persoane care constata caderi masive ale firelor de par in cursul unei cure de slabire. Ei bine, acela este semnul cel mai dramatic de atentionare a corpului ca ceea ce mancati
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Prima data am mancat aceste placinte in Ardeal, la soacra mea, care se tragea din zona Targului Lapus (Maramures). Ea le facea si cu aluat de post (fara ou si lapte), dar cele mai bune ieseau ca in aceasta reteta, cu 1 ou si cu lapte.
Umplutura cea mai folosita era branza de burduf amestecata cu cozi de ceapa verde si marar, insa le mai umplea si cu varza calita sau chiar cartofi.
Eu sunt topita de-a dreptul dupa acestea, umplute cu branza de burduf. Aluatul se face foarte simplu, am adaptat reteta de la Jamila, "Placinte cu branza in tigaie". Va sfatuiesc sa intrati in link, ca sa vedeti cum trebuie
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
In Turcia am mancat pentru prima data aceste sarmalute, se servesc reci, alaturi de un sos de iaurt (cu menta) sau/si cu feliute de lamaie. Mi-au placut teribil de mult si am tot cautat reteta originala. In final am ales aceasta varianta cu muguri de pin, dar va marturisesc cinstit ca eu cred ca se pot prepara si fara muguri de pin, cred ca sunt la fel de gustoase (nu am sesizat ca mugurii de pin sa dea vreun gust anume, special).
Ingrediente pentru circa 60 bucati:
300-400 g frunze de vita de vie
150 g orez basmati
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Nu arunc niciodata albusurile, le pastrez in caserole la congelator si le folosesc ulterior. Asa este si acest chec cu zmeura, reteta preluata de aici. Se face rapid, e pufos si delicios.
Eu l-am copt intr-o forma de guguluf cu diametrul mic de 22 cm si a iesit perfect. Forma se unge cu arentie cu
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |