Scris de Gabriela Man
|
Foarte gustoasa! Este o reteta preluata de la o matusa, o reteta din zona Ardealului (Satu Mare).
Ingrediente:
250 ml lapte (de migdale sau smantana nefermentata diluata cu apa)
250 ml ulei
150 g fructoza
2 oua mari
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Gabriela Man
|
Cornulete pentru mic dejun, pentru o gustare. Le puteti congela necoapte (daca faceti o cantitate mai mare), ulterior le scoateti din congelator, le lasati la temperatura camerei 15-20 minute (pana se incalzeste cuptorul), apoi le coaceti 25-30 minute la 175 grade Celsius.
Ingrediente:
3-4 linguri magiun de Topoloveni
nuci, alune, migdale - maruntite (facultativ)
350 g amestec de făinuri pentru patiserie "Slăbeşti mâncând"
12,5 g drojdie proaspătă (12 cub mic drojdie proaspătă)
185 ml ulei
150 ml apă minerală
un praf de sare
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de Gabriela Man
|
Sau, ma rog, o varianta de aluat fraged. Se taie dupa 12 ore, aluatul se fragezeste dupa acest timp.
Reteta este "culeasa" de la mama cumnatei mele Carmen.
Umplutura:
11-12 mere pentru placinta medii - 1500 g
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Gabriela Man
|
Reteta primita de la mama cumnatei mele Carmen.
Umplutura:
11-12 mere pentru placinta medii - 1500 g
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de Gabriela Man
|
Insiropata, aromata si fina, cu gust dulce-acrisor, aceasta prajitura nu necesita mare indemanare de cofetar si este de mare efect la masa de duminica, ca desert de incheiere.
Reteta o am de la cumnata mea, este o combinatie din mai multe surse de inspiratie. Va sfatuiesc sa o incercati, nu veti regreta!
Cantitatile sunt pentru o tava de 35x25 cm.
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
<< Început < Anterior 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |