Scris de DrMan
|
Pentru toti cei care mancam "altfel" in mod obisnuit, din diverse motive, inlocuirea zaharului a fost si este o provocare. Motivele pentru care nu consumam zahar pot fi multiple - diabet, exces ponderal sau chiar obezitate, dislipidemii( colesterol crescut), boli cardiovasculare, boli inflamatorii, cancer etc. Indiferent de motv, atunci cand poftim la un desert trebuie sa ne gandim bine cu ce sa il preparam.
Mult timp fructoza a fost un inlocuitor ideal. In primul rand, corpul o recunoaste, ea e in mod normal prezenta in toate fructele si legumele. Insa, cercetari din ultimul
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Am pus titlul acestui articol pornind de la titlul cartii Dlui Prof. Mencinicopschi, " Si noi ce mai mancam....ca sa slabim?". In diete, cea mai frecventa greseala e acea de a pune accent pe alimente si a neglija complet apa bauta. In conditiile in care, daca dieta este corect constituita si incepem sa topim grasime, avem nevoie de apa ca de aer, apa este necesara pentru a ajuta la eliminarea deseurilor si toxinelor rezultate in procesul de topire a tesutului gras!
Voi structura tema pe puncte, e un subiect foarte complex acesta al apei pe care o consumam. Nu o sa ma refer doar la apa consumata in regimurile de slabire, pentru ca e imperios necesar sa ne hidratam corect in fiecari zi a vietii noastre, dar voi preciza care sunt beneficiile hidratarii corecte si pe acest caz particular, al slabirii.
1. Tesutul gras este groapa noastra de gunoi, cand organismul nu stie ce sa faca cu anumite deseuri, toxine - le "arunca" si le depoziteaza in tesutul gras. Cand incepem sa slabim, topim tesut gras si aruncam din nou in
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Amestecurile de fainuri pe care le-am brevetat au fost concepute de mine pentru a obtine cu ele preparate alimentare cu indice glicemic scazut. Indice glicemic scazut inseamna un efect scazut pe glicemia postprandiala( glicemie postprandiala inseamna valorile glicemiei dupa consumul unei mese, gustari).
O glicemie postprandiala scazuta inseamna un nivel de insulina scazut. Insulina este in primul rand hormonul care introduce in celulele organismului glucoza rezultata dupa o masa. Daca celulele noastre prezinta rezistenta la actiunea insulinei de a introduce glucoza in ele( asa numita insulinorezistenta), doar o parte din glucoza rezultata dupa o masa intra in celule, pentru a fi arsa pe post de combustibil, restul este transformata in grasime. Pentru ca
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Lupta cu celulita este o constanta in viata femeilor, putine femei pot spune ca au invins celulita si se pot lauda cu coapse netede si fese fara aspectul de coaja de portocala...
Â
Din pacate, cele mai multe actionati DOAR pe o directie si uitati (sau nu constientizati) ca celulita este urmarea a 3 tipuri de factori, care actioneaza simultan si se potenteaza reciproc. Celulita este urmarea alimentatiei nesanatoase (bogate in zahar, amidon nesanatos, prajeli, alcool, cafea etc), a dezechilibrelor hormonale (trebuie
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Scriu acest articol deoarece consider ca sunteti de-a dreptul intoxicati cu o multime de inexactitati in legatura cu acest subiect, colesterolul - valorile optime, rolurile lui in organism, care sunt cauzele care duc la cresterea peste valorile normale etc.
Pentru inceput, ce este colesterolul? Colesterolul este un tip de grasime de care organismul are mare nevoie pentru a functiona in mod normal. Colesterolul nu se dizolva in sange, este transportat in organism cu ajutorul unor molecule numite lipoproteine, deci circula prin sange pe acesti "transportori". In functie de densitatea
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de Gabriela Man
|
Quinoa este o planta nativa din America de Sud,
supranumita de bolivieni "cereala mama". In realitate
este o pseudocereala cultivata pentru semintele ei.
La noi nu este cunoscuta prea bine, din pacate,
mai mult vegetarienii cunosc beneficiile extraordinare
ale acestei plante.
Pentru inceput, va spun ca are un gust extraordinar, eu
m-am indragostit de ea, o sa va spun in finalul articolului
cum o puteti gati, prin urmare merita sa citit tot articolul,
ca sa aflati si calitatile ei nutritionale de top.
|
Citeşte mai mult...
|
|
|