Placinte cu spanac si feta |
Scris de DrMan |
Sunt delicioase, incredibil de bune. Iubesc aluatul acesta cu branza de vaci, este extrem de versatil, il putem folosi atat la umpluturi dulci, cat si la umpluturi sarate. Plus ca se face rapid si simplu, iar rezultatul e grozav. Pentru o tava mare: 300 g branza de vaci grasa 300 g unt la temperatura camerei 300 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 1 lingurita sare 400 g spanac proaspat (sau circa 250 g congelat) 1 bucata de praz de circa 15 cm (un praz mai subtire) - puneti de fapt dupa gustul Dvs 100-120 g feta marar piper, putina nucsoara 1 ou sare 1 ou pentru uns placintele Faceti aluatul: maruntiti bine branza cu un blender vertical; o amestecati cu untul moale; adaugati premixul si sarea, amestecati initial cu lingura, apoi modelati cu mana aluatul (nu insistati prea mult, cat sa se incorporeze faina). lasati la frigider pana faceti umplutura. Opariti spanacul, il scurgeti si apoi il tocati (eu nu l-am tocat marunt). Taiati fin prazul, il caliti in 2 linguri ulei, apoi adaugati spanacul si lasati la foc mic sa se evapore lichidul din compozitie. In acest timp condimentati cu piper, putina nucsoara rasa, sare cu atentie (e branza feta sarata), la sfarist adaugati mararul si opriti focul. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati branza feta maruntita si oul batut. Intindeti aluatul, taiati patrate, puneti umplutura pe diagonala si inchideti in forma de portofele. Ungeti cu galbenus diluat cu putina apa. Coaceti la 170 grade Celsius circa 30-35 minute (pana se rumenesc frumos). Pofta buna! |