Acasă Reţete Reţete de bază Aluat de tarta fabulos
Aluat de tarta fabulos Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Acest aluat de tarta este absolut minunat, merge la orice tip de tarta (dulce sau sarata) si se face foarte simplu. Iese fraged, sfaramicios. L-am folosit la tarta cu mere,tarta cu lamaie, tarta cu dovlecei, tarte Quiche Lorraine.

Ingrediente:

200 g unt 80-82% grasime la temperatura camerei

250 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

100 g smantana fermentata (15-20% grasime)

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

sare (circa 1/2 lingurita)

 

Amestecati premixul cu sarea si bicarbonatul. Puneti peste premix untul si smantana si amestecati cu mainile rapid, fara sa insistati prea mult. Faceti o bila, o aplatizati si o dati la frigider pentru circa 2 ore.

Am copt tartele cu acest aluat la 160-maxim 170 grade Celsius. Cand am pus umplutura lichida, am procedat astfel: puneti aluatul in forma de tarta, ungeti cu niste ou batut, intepati cu fruculita si dati pentru 5 minute la cuptor. Sau, acoperiti aluatul intins in forma cu hartie de copt, intepati cu furculita, puneti o hartie de copt peste el si puneti boabe de fasole (sa-l mentina asezat) si coaceti 10 minute. Apoi il scoateti, inlaturati hartia si turnati umplutura.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions