Acasă
Slăbeşti Mâncând
Italian lemon ricotta cake Imprimare Email
Scris de DrMan   

Sunt n variante de italian lemon cake, cu sau fara faina de migdale, sau chiar doar cu faina de migdale in compozitie, fara faina de grau. Nu stiam cum sa procedez, in final am pornit de la o reteta si, pe parcurs, am tot modificat la ea. Astfel ca ceea ce e mai jos nici nu stiu daca e un italian lemon almond cake adevarat, pentru ca nu am mancat niciodata si nu pot face comparatie :))

Insa, ceea ce a iesit e foarte, foarte bun! Sa zicem ca e varianta mea de italian lemon

Citeşte mai mult...
 
Tort cu fistic si capsuni( sau zmeura) Imprimare Email
Scris de DrMan   

Stiind ca fisticul merge foarte bine cu zmeura, am vrut sa incerc si combinatia zmeura-capsuni, m-am gandit ca ar trebui sa fie la fel de savuroasa. Bine m-am gandit, a iesit o minune de tortulet!

Reteta e conceputa din mai multe surse, am avut si vreo doua incercari de blat pentru tort care nu au iesit pe placul meu. Din aproape in aproape, consider ca reteta pe care o public acum e perfecta!

Sunt doua blaturi cu fistic, veti avea nevoie de macar o forma cu diametrul de 21 cm. Eu am impartit compozitia pentru blat in doua, am avut doua forme cu diametrul de 21 cm: intr-o forma am pus mai multa compozitie si blatul rezultat l-am impartit in doua, in cea de-a doua forma am pus mai putina compozitie si am lasat blatul intreg(

Citeşte mai mult...
 
Prăjitură "Negresa" Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Prăjitură “Negresa”

Reţetă adaptată după reţeta clasică (sursă – Adriana Simionescu). Poate fi preparata si cu alune, nu doar cu nuci, iese minunata oricum. Am gasit la Lidl alune coapte nesarate, punga de 200 g, acelea le folosesc la toate deserturile, sunt de foarte buna calitate( adica, nu am gasit alune rancede, ca in alte situatii).

Tavă recomandată : 32 cm x 23 cm. In reteta veche, aceasta prajitura nu este foarte inalta, blatul are cca 4-5 cm. Daca o doriti mai inalta, folositi o tava mai mica. Eu fac si jumatate de portie, o coc in tava de 18x21 cm si imi iese un blat de cca 3 cm inaltime, e perfect. Cand fac jumatate de portie, evident ca voi opri 7 linguri din compozitia lichida de unt cu cacao, nu 14.

Citeşte mai mult...
 
Paine pufoasa cu seminte, la tava de cozonac Imprimare Email
Scris de DrMan   

Pana la aceasta reteta, nu mi-a iesit niciodata painea coapta in tava de cozonac. Si chiar am incercat de multe ori, ca sa obtin felii mari ce pot fi folosite la sanviciuri, de exemplu. In special sanviciurile calde, am un toaster special pe care nu il puteam folosi deoarece nu aveam feliile de paine potrivit de mari.

Am folosit reteta de aluat de la Chiflele de post fara framantare, dar am framantat aluatul la robot. El poate fi framantat cu usurinta si cu paletele spirala ale unui mixer de minim 400 wati putere, pentru ca este un aluat moale.

Citeşte mai mult...
 
Crema tip nutella Imprimare Email
Scris de DrMan   

E absolut delicioasa. Am incercat mai multe retete, in final m-am hotarat ca aceasta este cea mai buna. A fost preluata de aici, insa am modificat-o pentru a fi dietetica. In plus, am adaugat mai multe alune, am pus 200 g in loc de 150, cat spunea reteta originala. Am cautat o reteta buna ca sa o prepar in casa deoarece nu am mai gasit in comert varianta pe care o agream, ulterior a mai

Citeşte mai mult...
 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions