Scris de DrMan
|
Inghetata asta este absolut divina! Reteta am gasit-o pe blogul Laurei Sava, aici. In reteta este trecut la ingrediente lichiorul de nuci verzi, insa autoarea spune ca el ar putea fi inlocuit cu un sirop, in cazul nostru ar putea fi sirop de agave, in care sa puneti putina esenta de migdale. Insa, pentru ca nucile din curtea mea erau inca verzi, desi cam marisoare, am decis sa-mi fac nucata( reteta de lichior de nuci verzi), ca sa prepar inghetata ca la carte.
Ingredientele presupun ca ar fi pentru 2 portii. Eu va saftuiesc sa faceti portie dubla, inghetata asta este delicioasa si va garantez ca veti ajunge sa va certati pe ea :))
Ingrediente:
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
Reteta asta este pur si simplu geniala: nu trebuie framantat aluatul, doar amesteci ingredientele si iese o lipie grozav de gustoasa! Painea capata un gust usor dulce, n-as sti sa spun care e motivul, dar e nota ditinctiva care ii da savoarea.
Am preluat reteta de aici, e un canal de youtube unde am gasit diverse aluaturi foarte interesante. Va veti indragosti de reteta, believe me :))
Ingrediente pentru 2 lipii:
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Aceasta e de fapt reteta de chifle pufoase pentru hamburger, doar ca am folosit maia in loc de drojdie. Am pus mai multa apa, deoarece folosesc maia Lievito Madre, care e cu 50% hidratare. Desi parea cam moale aluatul cand am inceput sa-l modelez in chifle, totusi nu as pune mai putina apa. Pentru ca au iesit incredibil de bune, au crescut frumos, si in inaltime, dar si in suprafata.
Ingrediente pentru 8 chifle:
450 g premix pentru paine "Dr. Man- slabesti mancand"
380 g apa + 20 g apa pentru adaugarea de sare
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
Intentionat nu am numit aceasta ultima parte a materialului despre regimul Ohsawa "intretinerea". Pentru ca, cinstit vorbind, asa cum spuneam si in prima parte, eu una nu ma vad in stare sa mananc tot restul vietii ca un japonez, sunt crescuta cu alte obiceiuri culinare, corpul meu e obisnuit cu produsele alimentare din arealul geografic in care au trait stramosii mei. In plus, eu ma hranesc de 17 ani pe baza de inidici glicemici, Ohsawa doar aduce un plus de valoare alimentatiei mele sanatoase, nu doresc sa il transform intr-un mod exclusiv de a ma alimenta. La baza alimentatiei mele vor ramane indicii glicemici, in urma impactului cu Ohsawa am operat niste modificari pe care le prezint mai jos.
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Dupa ce v-am descris, in articolul anterior, experienta mea personala si opinia in legatura cu regimul nr. 7 al lui George Ohsawa, va prezint acum in ce consta acest regim.
Mentionez ca acest regim trebuie tinut fix asa cum spune autorul, nu mai putine zile, nu inlocuind alimentul x cu y si nici alte modificari. Pe Ohsawa il tii ca la carte sau deloc, nu e cale de mijloc. Ohsawa e specialistul pe energii yin si yang, e promotorul macrobioticii. Daca vrem o energizare yang, facem cum ne spune el. Altfel, transformati cura intr-o simpla cura hipocalorica, ceea ce nu va fi bine deloc. In primul rand pentru ca o cura hipocalorica topeste si din masa musculara, nu doar din grasime, iar atunci cand topesti masa musculara scade rata metabolica( adica, se incetineste metabolismul).
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|