Chec din albusuri, cu zmeura |
Scris de DrMan |
Nu arunc niciodata albusurile, le pastrez in caserole la congelator si le folosesc ulterior. Asa este si acest chec cu zmeura, reteta preluata de aici. Se face rapid, e pufos si delicios. Eu l-am copt intr-o forma de guguluf cu diametrul mic de 22 cm si a iesit perfect. Forma se unge cu arentie cu unt/ulei si se tapeteaza cu premix pentru patiserie. Ingrediente: 10 albusuri( 300-320 g) 150 g fructoza 100 g unt 82% grasime topit, la temperatura camerei 180 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand" 1 lingurita praf de copt un praf de sare 300 g zmeura, mure, afine sau combinatii intre ele Se amesteca premixul cu praful de copt. Se bat albusurile spuma( cu un oraf de sare), apoi se adauga fructoza in 2-3 transe, mixand pana se obtine o bezea ferma. Se pun 2 linguri de bezea in untul topit si se bat cu telul sa capete consistenta unei maioneze( daca e nevoie, mai adaugati o lingura de bezea). Apoi aceasta compozitie se toarna peste bezea si se amesteca usor, cu miscari verticale, pentru incoprorare. Se adauga premixul in 4 transe, amestecand in acelasi mod. Se toarna jumatate de compozitie in tava, se pune o treime din fructe peste ea. Se imping fructele spre baza, se mai adauga o treime. Se toarna cealalta jumatate de bezea, se adauga restul de fructe, se imping si acestea putin spre interior. Se natezeste si se da la 175 grade Celsius, timp de 35 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Eu am rasturnat-o, am lasat-o putin sa se mai raceasca si apoi am uns-o deasupra cu sos sarat de caramel, apoi am presarat fisctic crud tocat la cutit. |