Acasă Reţete Aperitive / Salate Chiftelute de dovlecei
Chiftelute de dovlecei Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Chiftelutele de dovlecei sunt delicioase! Reteta a fost preluata si adaptata de aici de catre Madalina Tanase.

Ingrediente:

3 dovlecei

100 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

200 g telemea (orice tip de branza tare, bine stoarsa de zer)

3 catei usturoi

2 oua

o legatura patrunjel (sau orice alta verdeata va place - marar, rozmarin, ierburi de Provence, ierburi italienesti)

sare

piper

Dati dovleceii pe razatoarea mare, ii presarati cu sare si ii lasati sa se scurga (eventual, la final, ii mai si stoarceti bine in maini). Razuiti mare si telemeaua. Stoarceti bine dovleceii dupa ce si-au lasat apa si adaugati branza, ouale, verdeata, putina sare (daca mai este nevoie, atentie ca telemeaua este sarata), usturoii razuiti. Amestecati bine si puneti premix cat sa va iasa o compozitie destul de ferma, pentru a putea modela chiftelutele (va intra mai mult sau mai putin de 100 g in functie de cat de bine ati stors dovleceii).

Modelati chiftelute cu mainile ude si le prajiti in ulei de rapita sau le dati la cuptor, in tava (pe hartie de copt), la 180 grade Celsius, timp de circa 30-35 minute (verificati la 30 minute daca sunt coapte). La cuptor ies muuult mai bune! plus ca terminati rapid cu ele. Eu am pus hartie de copt in tava, am uns-o cu putin ulei; apoi am pus bile de compozitie; cu o lingura, careia periodic ii inmuiam dosul in ulei, am aplatizat chiftelutele la circa 1 cm grosime. 

Pofta buna!

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions