Acasă Reţete Mâncăruri Quinoa cu legume

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Quinoa cu legume Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

V-am mai spus ca ador quinoa?! O consum frecvent, atatalt

indulcita, cat si sub forma de preparat sarat. Reteta

aceasta o puteti consuma ca atare, dar poate fi o

granitura delicioasa la carnea de pui, miel, porc.

Seamana foarte mult quinoa fiarta astfel cu originalul

cus cus. Insa, prefer quinoa deoarece are un continut

extrem de scazut in amidon, este o sursa extraordinara

de proteine si chiar este foarte gustoasa!

Puteti folosi si alte legume, mie imi place sa le combin

sub diverse forme. Se poate adauga si o rosie mica taiata

cubulete (ideal ar fi sa o decojiti inainte).

Ingrediente:

1 cana de quinoa (200 g)

2 cani apa fierbinte (400 ml)

1 vanata micuta (alba sau vinetie)

1 dovlecel micut

1 ardei rosu (kapia sau gogosar)

o ceapa micuta taiata foarte marunt

mix de condimente pentru cus sau urmatoarele condimente: piper, ghimbir proaspat ras (o jumatate lingurita), 1/4 lingurita scortisoara, un varf de cutit nucsoara proaspat rasa)

turmeric - facultativ, eu il adaug in loc de curry, are o aroma minunata si da o culoare galben inchis

sare, piper (daca mai este nevoie)

2 linguri ulei de masline

Taiati vanata cubulete, presarati cu sare si lasati intr-un vas de plastic sa-si lase lichid, timp de circa 15-20 minute. Procedati la fel si cu dovlecelul. Taiati cuburi mai mari ardeiul.

Pentru inceput, spalati quinoa in apa rece, e important pentru a inlatura gustul usor amarui: o puneti intr-o strcuratoare cu gauri mici si o treceti sub jet de apa rece; o spalati rasfirand-o cu mainile. Lasati-o in strecuratoare pana veti avea nevoie de ea.

Incalziti uleiul de masline intr-un wok (sau o tigaie spatioasa), adaugati legumele si caliti-le putin, timp de 5-6 minute, intorcandu-le mereu (eu folosesc tehnica de a le amesteca aruncandu-le usor prin aer prin miscarea tigaii, avantajul este ca raman intregi, se rumenesc uniform). Inainte de a adauga vanata si dovlecelul, le stoarceti de lichid. Legumele le puneti pe toate o data.

Adaugati quinoa, apa fierbinte, putina sare, condimentele si lasati sa fiarba 15 minute (pana se evapora apa). Daca apa este evaporata si quinoa vi se pare nefiarta (gustati putin), mai adaugati putina apa fierbinte.

Acoperiti cu un capac si lasati acoperit 5-10 minute. Cand o serviti, afanati-o putin cu furculita.

Pofta buna!

 

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions