Prune murate |
Scris de Gabriela Man |
Grozav de gustoase, merg la friptura de vanat, de porc, de pui. Reteta am preluat-o de la o buna prietena, asistenta medicala, Doamna Geta, maaare specialista in tot felul de muraturi mai speciale.... Ingrediente 3 kg prune dulci si tari (ferme) 230 g fructoza 500 ml otet de 9 grade 1 lingura sare mare neiodata 1 litru apa 1 lingurita scortisoara 2-3 cuisoare reteta su spune, dar eu am pus si boabe mustar, coriandru si piper negru Spalati prunele si asezati-le in borcane de 800 ml (se poate si de 400 ml). Separat fierbeti apa cu otetul, fructoza si condimentele, mai putin scortisoara care se adauga la sfarsit, cand fierbe lichidul. Cand a dat 2-3 clocote, adaugati scortisoara, opriti focul si turnati lichidul peste prune. Infiletati capacele si dati la rece. Pofta buna! |