Acasă Reţete Mâncăruri Pizza
Pizza Imprimare Email
Scris de DrMan   

 ALUAT DE PIZZA – poate fi folosit şi pentru diverse alte plăcinte

 

Varianta 1:

170 g făină pentru patiserie „Slăbeşti mâncând”

120 – 130  ml lapte (din smântână dulce diluată cu apă)

1 ou

1 linguriţă ulei măsline

1/2 cub (de 25 g) drojdie proaspătă

1/2 linguriţă fructoză

sare
 Varianta 2:

500 g premix patiserie "slabesti mancand"

1 plic drojdie uscata (7g)

400 ml apa calduta

1 ou

2 linguri ulei de masline

1 lingurita sare 

* Faceţi maiaua cu un pic de lapte călduţ (din totalul de lapte), fructoză, faină şi drojdie. Lăsaţi să crească acoperită 10 – 15 minute. Cand folosesc drojdie uscata nu mai fac maia, amestec premixul cu drojdia si las 15-20 min sa se odihneasca.
* Puneţi maiaua, oul şi sarea peste restul de faină şi frământaţi adăugând laptele călduţ până obţineţi un aluat de consistenţa aluatului de cozonac; puteţi frământa cu paletele spirale ale mixerului timp de 10 minute
* La sfârşit adăugaţi uleiul de măsline, mai frământaţi 2 – 3 minute
* Acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la crescut 40 – 50 minute
* Formaţi pizza; puneţi topingurile dorite (sos roşii, bacon, mozzarella, şuncă, ardei, ciuperci etc.) şi dati la cuptor (lasati un 5 min sa mai creasca putin).
* Coaceţi la temperatura maximă (pe grătarul din mijloc) 15 – 20 minute.

 .

Pizza gata făcută dar nu coaptă o puteţi congela. Ulterior o decongelaţi şi o coaceţi ca pe cea proaspătă. De asemenea, puteti congela aluat (dupa ce a dospit in vas), ulterior decongelati si lasati sa mai creasca putin pana il modelati.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions