ALUAT DE PIZZA – poate fi folosit şi pentru diverse alte plăcinte
Varianta 1:
170 g făină pentru patiserie „Slăbeşti mâncând”
120 – 130 ml lapte (din smântână dulce diluată cu apă)
1 ou
1 linguriţă ulei măsline
1/2 cub (de 25 g) drojdie proaspătă
1/2 linguriţă fructoză
sare Varianta 2:
500 g premix patiserie "slabesti mancand"
1 plic drojdie uscata (7g)
400 ml apa calduta
1 ou
2 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
* Faceţi maiaua cu un pic de lapte călduţ (din totalul de lapte), fructoză, faină şi drojdie. Lăsaţi să crească acoperită 10 – 15 minute. Cand folosesc drojdie uscata nu mai fac maia, amestec premixul cu drojdia si las 15-20 min sa se odihneasca. * Puneţi maiaua, oul şi sarea peste restul de faină şi frământaţi adăugând laptele călduţ până obţineţi un aluat de consistenţa aluatului de cozonac; puteţi frământa cu paletele spirale ale mixerului timp de 10 minute * La sfârşit adăugaţi uleiul de măsline, mai frământaţi 2 – 3 minute * Acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la crescut 40 – 50 minute * Formaţi pizza; puneţi topingurile dorite (sos roşii, bacon, mozzarella, şuncă, ardei, ciuperci etc.) şi dati la cuptor (lasati un 5 min sa mai creasca putin). * Coaceţi la temperatura maximă (pe grătarul din mijloc) 15 – 20 minute.
.
Pizza gata făcută dar nu coaptă o puteţi congela. Ulterior o decongelaţi şi o coaceţi ca pe cea proaspătă. De asemenea, puteti congela aluat (dupa ce a dospit in vas), ulterior decongelati si lasati sa mai creasca putin pana il modelati.
|