Acasă Reţete Mâncăruri Ossobuco milanez

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Ossobuco milanez Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Ossobuco este un preparat simplu, din rasol de vita,alt

insa extrem de gustos. Incredibil de bun, la cat de

usor se prepara.

Ingrediente pentru 4 persoane:

4 felii groase de 4-5 cm de rasol de vita

2 catei de usturoi

1 ceapa mare

200 ml vin rosu sau alb ( e mai aromat cu un vin rosu)

2 morcovi medii

1 tija telina (sau o bucata radacina de telina)

3 linguri rosii decojite tocate

2-3 foi de dafin

oregano

1 lingurita rasa fructoza (facultativ, eu pun intotdeauna cand folosesc rosii)

piper

sare

2 linguri premix pentru patiserie "Dr. Man"

2-3 linguri ulei de masline sau de rapita

300-400 ml apa fierbinte sau supa fierbinte de legume.

2 linguri ptrunjel verde tocat amestecat cu 1 catel de usturoi ras si coaja de lamaie rasa

Tocati mare morcovii si telina radacina (daca folositi radacina de telina, nu tija) - pentru a putea sa le scoateti din preparat la final.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Amestecati premixul cu sare si piper si dati bucatile de rasol prin premix, pudrati bine si scuturati excesul. 

Incalziti uleiul si prajiti bucatile de rasol, apoi le scoateti pe o farfurie.

Inlocuiti uleiul (ca sa eliminati resturile de premix prajit), incingeti portie noua de ulei, adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt. 

Adaugati rosiile tocate si inabusiti 4-5 minute. Adaugati bucatile de rasol, piper, oregano, foi de dafin, vinul si lasati sa fiarba inabusit circa 5 minute.

Completati cu apa sau supa de legume si lasati sa fiarba circa 2 ore (pana se inmoaie carnea foarte bine si scade sosul la o treime). Fierbeti la foc mic, acoperit cu capac.

Serviti cu patrunjel verde amestecat cu coaja de lamaie si usturoi.

O garnitura potrivita este risotto cu sofran:

1 ceasca orez basmati

20 g unt

50 g parmezan ras

50 ml vin alb

1 ceapa micuta

1 lingura ulei de masline sau de rapita

3 cesti mari supa fierbinte de legume in care ati infuzat sofran

Incalziti uleiul, apoi inabusiti ceapa tocata foarte marunt. Adaugati orezul spalat bine, apoi adaugati vinul alb. Fierbeti la foc mic, adaugand mereu cate un polonic de supa fierbinte si amestecand continuu pana se absoarbe supa. La final adaugati untul si parmezanul.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions