Acasă Reţete Deserturi Chec cu mac si lamaie

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Chec cu mac si lamaie Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Racoros si aromat, reteta este preluata de aici.  alt

Merge foarte bine la cafea, la un ceai. 

Eu am facut o portie pe care am copt-o in 2 tavite mici de chec.

 

Ingrediente:

5 oua 

220 g fructoza (90 g pentru galbenusuri, 130 g pentru albusuri)

5 linguri ulei rapita

2-3 linguri de mac (eu am pus 3 linguri)

zeama si coaja rasa de la o lamaie

250 g premix pentru patiserie "Dr Man"

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

Pentru glazura: 5-6 linguri de fructoza pudra frecata cu 2-3 lingurite zeama de lamaie.

Amestecati premixul cu bicarbonatul de sodiu.

Se freaca galbenusurile spuma, cu 90 g fructoza. Se adauga uleiul si se mai mixeaza 2 minute, apoi se pune macul si coaja de lamaie - omogenizati.

Separat, bateti spuma albusurile cu un praf de sare, cand sunt spuma tare - adaugati 130 g fructoza si mai bateti 3-4 minute, pana se intaresc ca o zapada; adaugati zeama de lamaie si mixati inca 1-2 minute.

Adaugati jumatate din albusuri la galbenusuri si amestecati cu miscari usoare si verticale (cu o paleta de patiserie); dupa ce s-au omogenizat, adaugati restul de albusuri - omogenizati usor.

Adaugati premixul, amestecand usor cu paleta, tot cu miscari verticale.

Coaceti la 160 grade timp de 45-50 minute (incercati cu scobitoarea daca e copt, dupa 40 minute daca se rumeste prea tare - dati focul spre un 150 grade dupa un 10 minute si il acoperiti cu hartie pentru copt). 

Pentru glazura, frecati fructoza pudra cu zeama de lamaie ,picurata cate putin. O puneti pe chec cand s-a racit. Lasati sa se usuce.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions