Acasă Reţete Deserturi Brioşe cu fructe
Brioşe cu fructe Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

BRIOŞE CU FRUCTE

(reţetă trimisă de Rodica Dirzu)

 

1 ou întreg

260g premix patiserie Slăbeşti Mâncând

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

80 ml ulei de floarea soarelui

150g fructoză

200 ml lapte bătut (75 ml smântână fermentată + 125 ml apă)

150-200g caise uscate sau alte fructe permise(proaspete sau uscate)

1 fiolă esenţă de vanilie, lămâie etc.

Coajă de la 1 portocală (facultativ, însă recomandabil)

 

Se amestecă premixul de patiserie cu bicarbonatul de sodiu şi cu coaja rasă de portocală (portocala se spală bine cu apă fierbinte şi se şterge).

Se bate oul întreg cu mixerul, se adaugă fructoza şi aromele (vanilie, lămâie etc) şi se bate spumă.

Se adaugă uleiul şi se bate în continuare.

La sfârşit se adaugă laptele bătut (sau smântână fermentată diluată cu apă) şi fructele bucăţi, se amestecă uşor.

Se adaugă premixul amestecat cu bicarbonatul şi coajă de portocală, se amestecă uşor cu paleta, pentru omogenizare.

Se dă la rece minim 30 minute, acoperit.

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius.

Se pun hârtiuţele de brioşe în tava cu forme de brioşe.

Se umplu formele de brioşe şi se dau la cuptor, la 175 grade Celsius, 22-25 minute, pe grătarul 3 superior (număraţi de jos în sus al treilea grătar).

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions