Tarta de naut - de post |
Scris de Gabriela Man |
O tarta usor de preparat, poate fi o garnitura sau poate fi consumata ca atare, simpla, doar cu putin piper proaspat macinat. Reteta am preluat-o de aici, am modificat putin temperatura de coacere (deoarece nu am avut o forma mai mica in afara unei tavite de sticla termorezistenta, iar aceasta nu eram sigura ca rezista la 250 grade Celsius, cum cere reteta). Ingrediente: 150 g faina de naut (gasiti la magazine naturiste) 450 ml apa 10 g sare 1 lingura ulei de masline pentru uns tava circa 50 g mix de seminte  Mixati in blender nautul, apa si sarea si lasati pentru cateva ore, sa se hidrateze. Eu l-am lasat pentru 5 ore. Va arata ca o supa crema, nu va speriati - asa cum am patit eu cand am vazut ce iese :))) Ungeti o tava cu ulei de masline, turnati supa aceasta de naut si introduceti in cuptorul incins la 250 grade Celsius. Dupa 10 minute , puneti mixul de seminte peste tarta si mai dati la cuptor pana capata o culoarea frumoasa aurie. Eu l-am copt 12 minute la 220 grade, am pus semintele, apoi l-am mai copt inca 14-15 minute. Se serveste atat calda cat si rece, cu piper proaspat macinat. Pofta buna! |