Acasă Reţete Aperitive / Salate Tarta de naut - de post
Tarta de naut - de post Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O tarta usor de preparat, poate fi o garnitura sau poate fi alt

consumata ca atare, simpla, doar cu putin piper proaspat macinat.

Reteta am preluat-o de aici, am modificat putin temperatura de

coacere (deoarece nu am avut o forma mai mica in afara unei tavite

de sticla termorezistenta, iar aceasta nu eram sigura ca rezista la 250

grade Celsius, cum cere reteta).

Ingrediente:

150 g faina de naut (gasiti la magazine naturiste)

450 ml apa

10 g sare

1 lingura ulei de masline pentru uns tava

circa 50 g mix de seminte

 

Mixati in blender nautul, apa si sarea si lasati pentru cateva ore,

sa se hidrateze. Eu l-am lasat pentru 5 ore. Va arata ca o supa crema, nu va speriati - asa cum am patit eu cand am vazut ce iese :)))

Ungeti o tava cu ulei de masline, turnati supa aceasta de naut si introduceti in cuptorul incins la 250 grade Celsius.

Dupa 10 minute , puneti mixul de seminte peste tarta si mai dati la cuptor pana capata o culoarea frumoasa aurie.

Eu l-am copt 12 minute la 220 grade, am pus semintele, apoi l-am mai copt inca 14-15 minute.

Se serveste atat calda cat si rece, cu piper proaspat macinat.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions