Saleuri cu caşcaval |
Scris de Gabriela Man |
Aceasta reteta este o adaptare după reţeta clasică, caiet de reţete Adriana Simionescu
280g premix patiserie Slăbeşti Mâncând 200g caşcaval ras, dat pe răzătoarea mică(recomand caşcaval « Dej », producător Napolact) 170g unt 80-82% grăsime 100g smântână fermentată 2 ouă 1,5-maxim 2 linguriţe sare 0,5 linguriţă bicarbonat de sodiu
Pentru glazurat saleurile 1 ou Chimen, mac, susan
Amestecaţi premixul cu bicarbonatul, sărea şi caşcavalul ras. Adăugaţi smântâna, ouăle şi untul topit (atenţie, să fie la temperatura degetului, să nu fie fierbinte !). După omogenizare cu mâna, frământaţi cu paletele spirală ale mixerului timp de 4-5 minute. Puneţi în folie (pungă de plastic), daţi aluatului o formă dreptunghiulară şi lăsaţi la frigider minim 5-6 ore (sau de seara până a doua zi dimineaţa). Tăiaţi bucăţi din aluat, întindeţi foaie de 0,5 cm grosime ; ungeţi foaia cu ou bătut şi presarati chimen, susan, mac etc ; tăiaţi în diferite forme. Le coaceţi în tava tapetată cu hârtie de copt, la aproape 190 grade Celsius, pe grătarul 3 (numărat de jos în sus), timp de 22-25 minute (până capătă o culoare aurie). În timp ce coaceţi o tavă, pregătiţi altă tavă şi lăsaţi-o la frigider până în momentul în care o băgaţi în cuptor (e recomandat ca aluatul să fie bine răcit înainte de coacere).
Pofta buna ! |