Acasă Articole Să frecventăm un salon de întreţinere corporală?
Să frecventăm un salon de întreţinere corporală? Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

 

Răspunsul meu ferm este DA !

Este evident că prima mişcare inteligentă pe care trebuie să o facem atunci când hotărâm că vrem să fim supli, sănătoşi şi frumoşi este să ne schimbăm stilul de viaţă, să operăm rapid modificările necesare atingerii acestui obiectiv : trecerea pe o alimentaţie sănătoasă (mă refer la alimentaţia bazată pe utilizarea indicilor glicemici şi/sau a sarcinii glicemice), evitarea sedentarismului, evitarea abuzului de băuturi care conţin cofeina, evitarea consumului de alcool şi a fumatului etc.

Când spunem evitarea sedentarismului nu ne referim obligatoriu la practicarea unui sport, este suficient să ne asigurăm doza corespunzătoare de 30-60 minute de mişcare, iar acest deziderat îl atingem cu schimbări minore: zilnic 30 minute mers (uşor alert) – de exemplu mergem la piaţă pe jos, folosirea scărilor şi nu urcarea la etaj cu liftul, la staţiile de metrou putem urca şi coborâ pe scările normale şi nu pe scările rulante etc. Însă în ceea ce priveşte conturarea unei siluete mai ferme trebuie să recunosc faptul că regimul alimentar nu poate ajuta prea mult la tonifierea musculara ! Este adevărat, un regim alimentar sănătos ne ajută mult şi este obligatoriu în eforturile noastre de a scăpa de inestetica celulită, insă nu există regim pe lumea aceasta care să tonifice musculatura !

Pentru aceasta este obligatorie practicarea unui sport. Cei mai mulţi dintre noi au o viaţă extrem de alertă în care fiecare minut este ocupat cu diverse sarcini (familie, servici) şi într-un astfel de orar încărcat este foarte greu să mai strecori o oră la o sală de gimnastică. Sau, ca să fim cinstiţi până la capăt, la ore târzii din seară când se termină o zi incărcată - ora de la sala de sport este ultimul lucru pe care îl dorim. Sau, şi mai sinceri – cei mai mulţi dintre noi nu suntem persoane foarte sportive, nu efectuăm cu plăcere exerciţii extenuante. Mai ales când rezultatele se lasă greu aşteptate: burtica bombată se pare că se încăpăţânează să rămână la locul ei, celulita nu dă semne să dispară, posteriorul işi păstrează încăpăţânat un aspect prea puţin ferm, pe braţe încă nu vedem muşchi reliefaţi etc. Pentru toate aceste situaţii consider şedinţele efectuate la un salon de întreţinere corporală variante ideale şi neaşteptat de eficace în ceea ce priveşte „sculptarea” siluetei.

Aş vrea să menţionez în mod special trei proceduri obligatorii care dau rezultate spectaculoase în timp foarte scurt: electrostimularea grupelor musculare, masajul cu ultrasunete şi antrenamentele pe Power Plate.

ELECTROSTIMULAREA este un fel de fitness extensiv: 45 de minute de electrostimulare echivalează cu 6-8 ore de gimnastică fără întrerupere, iar efectele acestui tip de procedură sunt vizibile foarte repede! Muşchii sunt lucraţi fără ca tu să depui efort, un avantaj semnificativ al tratamentelor corporale prin electrostimulare. Prin electrostimulare îţi poţi lucra toţi muşchii simultan sau doar părti ale corpului care au nevoie de o atenţie suplimentară. În concluzie, silueta beneficiază din plin prin şedinţele de electrostimulare deoarece creştem semnificativ eficienţa curei de slăbire, pielea se tonifică şi îşi recapătă elasticitatea, muşchii se modelează armonios.

ULTRASUNETELE reprezintă un procedeu complex, non-invaziv şi non-agresiv cu dublu efect: spargerea depozitelor de grăsime calcificate şi dizolvarea simultană a lor, cu rezultate vizibile într-un timp relativ scurt. Tratamentul cu ultrasunete are un efect vizibil asupra pielii. Este benefic aplicat corporal cât şi facial în egală măsură. Tratamentul este recomandat în cazul prezenţei unor zone inestetice cu sau fără celulită, în cazul pielii uscate, deshidratate, fără fermitate. Este util pe zonele ce prezintă celulită nodulară, veche, ce nu răspunde pozitiv la altfel de tatamente. În tratamentele cu ultrasunete micşorarea ţesutului adipos precum şi diminuarea nodulilor celulitici se va evidenţia din prima serie de tratament, având avantajul că se poate face şi de către persoanele cu fragilitate capilară.

GIMNASTICA CU POWER PLATE – practic lucrezi musculatura intreagă la intensităţi maxime în timp foarte scurt ! Faci sport în 15 minute, sport intens! Principiul pe care îl promovează Power Plate îl reprezintă antrenamentul pe bază de vibraţii mecanice. Acest tip de antrenament permite oricui să-şi îmbunătăţească aspectul, sănătatea, starea fizică şi psihică.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions