Prajiturele cu martipan si ciocolata Imprimare
Scris de Gabriela Man   
Miercuri, 16 Octombrie 2013 10:20

Tot din seria prajiturelelor concepute din mai multe retete.

Sunt usor de preparat, aveti nevoie doar de un blender bun si un cantar electronic, nu va trebuie cine stie ce talente culinare.

Rezultatul e super, mai ales tinand cont de faptul de ca reteta e foarte simpla!

Blatul e facut din aluatul de tarta (care remarc eu ca se preteaza la foarte multe preparate):

 

200 g unt la temperatura camerei

250 g premix patiserie "slabesti mancand"

100 g smantana fermentata

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita de sare de mare

Amestecati bicarbonatul de sodiu cu premixul de patiserie, apoi framantati rapid un aluat cu restul ingredientelor, pana se incorporeaza untul (nu insistati foarte tare cu framantatul). Lasati la frigider 1-2 ore (eu l-am lasat doar 1 ora).

Intindeti foaie si taiati biscuiti (eu am folosit un pahar de apa si o forma de floare). Coaceti circa 30 minute la 160 grade Celsius.

Martipan:

300 g migdale crude decojite rasnite pudra prin rasnita de cafea

200 g fructoza pudra

2 linguri zeama de lamaie

1 lingura coniac

diverse arome (migdale, sau menta, sau vanilie)

Toate le dati prin blender, pana se formeaza bila de martipan (se face ca un aluat, circa 2-3 minute).

Lasati si martipanul la rece pana coaceti si apoi lasati la racit biscuitii.

Glazura:

100 g ciocolata cu lapte dietetica (cu fructoza doar, Frankonia de exemplu) sau ciocolata neagra peste 70% cacao (sau amestec din cele doua)

cateva picaturi de ulei

Topiti ciocolata la bain marin.

Asamblare: intindeti foaia de martipan si decupati cu forma pe care ati folosit-o la decupat biscuitii 9acestia oricum vor fi o idee mai mici, se reduc in suprafata la copt); asezati cate o bucata decaupata de martipan pe cate un biscuite, apoi glazurati cu ciocolata topita.

Pofta buna!