Acasă Reţete Deserturi Tort cu lamaie

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Tort cu lamaie Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Un tort racoros si aromat.

E o combinatie din mai multe retete, e foarte simplu de facut. Pentru o tava rotunda de 25-26 cm.

Blat:

6 oua

 

5 linguri fructoza

 

6 linguri cu (usor cu varf) premix patiserie "slabesti mancand"

putina sare

coaja de lamaie

2 linguri ulei

1 lingura coniac (facultativ)

Se face pandispanul clasic:

Bateti spuma albusurile cu putina sare; adaugati fructoza, coaja de lamaie si coniacul si bateti inca putin; adaugati galbensurile frecate cu uleiul; apoi adaugati premixul de patiserie si amestecati usor cu miscari verticale, pana omogenizati.

Coaceti 25-30 minute la 175 grade Celsius (faceti testul cu scobitoarea).

Crema:

Faceti o crema lemon curd (o puteti face si cu lime, inteleg ca e mai fin si mai exotic), reteta:

Pentru lemon curd :
- 2 ouă + 2 gălbenuşuri
- 100 g fructoza (eu am mai pus suplimentar inca 50 g, lamaile au fost foarte acre) 
- 85 g unt
- 125 ml suc de lămâie proaspăt şi o lingura plină cu coajă de lămâie rasa fin.


Simplu tare si aici – se omogenizează toate, cu telul de mana, bine, bine, apoi compoziţia se pune la bain-Marie şi se amestecă uşurel dar continuu (musai !), tot cu telul, preţ de cam 8 minute. Crema se va găti doar la temperatura aburului pentru a nu se coagula prea repede ouăle care s-ar brânzi astfel; când este închegată ca o şarlotă veti şti că e gata.

O lasati sa se raceasca pana la temperatura camerei.

Crema de unt:

150 g unt 82% grasime (puteti sa puneti pana la 250 g unt, insa iese mai "usoara", mai fina, crema cu mai putin unt).

5-6 linguri fructoza pudra (gustati, o puteti pune in timp ce mixati crema)

Bateti untul spuma cu fructoza pudra; apoi, adaugati cate 2 linguri crema lemon curd si mixati continuu, nu adaugati o portie noua de lemon curd pana nu e incorporata bine portia anterioara. Incorporati tot lemon curdul in unt.

Sirop: faceti o limonada din 2 lamai si fructoza, o fierbeti, apoi o lasati sa se raceasca. Taiati blatul racit in doua si il insiropati.

Ansamblare: blat, crema de lamaie, blat, crema de lamaie. Puteti orna tot cu crema de lamaie sau cu martipan facut in casa, reteta aici.

 

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions