Chec cu mac si lamaie Imprimare
Scris de Gabriela Man   

Racoros si aromat, reteta este preluata de aici.  alt

Merge foarte bine la cafea, la un ceai. 

Eu am facut o portie pe care am copt-o in 2 tavite mici de chec.

 

Ingrediente:

5 oua 

220 g fructoza (90 g pentru galbenusuri, 130 g pentru albusuri)

5 linguri ulei rapita

2-3 linguri de mac (eu am pus 3 linguri)

zeama si coaja rasa de la o lamaie

250 g premix pentru patiserie "Dr Man"

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

Pentru glazura: 5-6 linguri de fructoza pudra frecata cu 2-3 lingurite zeama de lamaie.

Amestecati premixul cu bicarbonatul de sodiu.

Se freaca galbenusurile spuma, cu 90 g fructoza. Se adauga uleiul si se mai mixeaza 2 minute, apoi se pune macul si coaja de lamaie - omogenizati.

Separat, bateti spuma albusurile cu un praf de sare, cand sunt spuma tare - adaugati 130 g fructoza si mai bateti 3-4 minute, pana se intaresc ca o zapada; adaugati zeama de lamaie si mixati inca 1-2 minute.

Adaugati jumatate din albusuri la galbenusuri si amestecati cu miscari usoare si verticale (cu o paleta de patiserie); dupa ce s-au omogenizat, adaugati restul de albusuri - omogenizati usor.

Adaugati premixul, amestecand usor cu paleta, tot cu miscari verticale.

Coaceti la 160 grade timp de 45-50 minute (incercati cu scobitoarea daca e copt, dupa 40 minute daca se rumeste prea tare - dati focul spre un 150 grade dupa un 10 minute si il acoperiti cu hartie pentru copt). 

Pentru glazura, frecati fructoza pudra cu zeama de lamaie ,picurata cate putin. O puneti pe chec cand s-a racit. Lasati sa se usuce.

Pofta buna!