Gogosari murati la rece Imprimare
Scris de Gabriela Man   

gogosarilareceO reteta foarte simpla de gogosari murati, e preferata mea. Ies foarte gustosi si se pastreaza toata iarna fara probleme.

Am preluat-o acum multi ani, pe vremea cand stateam in Cluj, de la Doamna Ili (o buna prietena).

Aveti nevoie de:

6 kg gogosari - ii taiati felii mari

1 l otet 9%

6 linguri rase sare mare (speciala pt muraturi, e sarea aceea bruta) - 120 g

900 g fructoza

condimente pentru muraturi (piper boabe, foi de dafin,boabe de mustar, boabe coriandru, 1-2 radacini de hrean taiat fasii).

Gogosarii spalati se taie felii mari (cam in 4-6 felii bucata),se pun toate de mai sus intr-un vas mare si se lasa la rece 24 ore; amestecati din cand in cand.

Dupa 24 ore se pun in borcane impreuna cu zeama pe care o lasa, adaugati 1-2 frunze telina (optional), inchideti bine capacele borcanelor si dati la camara! Asta e tot!

Pofta buna!