Acasă Reţete Reţete de bază Lapte de migdale
Lapte de migdale Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta preluata de pe blogul www.cristelageorgescu.ro.

Foarte gustos, alternativa sanatoasa la laptele de vaca.

 

 

Rehidratati 20 migdale crude, la frigider, timp de 8 ore. 20 migdale inseamna 20 g. eu fac cu cate 100 g migdale, la care pun 1 litru apa calduta (cand blenduiesc laptele).

Puneti la blender migdalele cu 200 ml apa calduta, cateva picaturi de miere naturala sau putina fructoza si  amestecati pana se formeaza pasta.

Strecurati pasta rezultata printr-un tifon des (eventual indoit in doua), pus peste o strecuratoare asezata desupra unui vas.

Puteti indulci cu putina miere sau fructoza, puteti aromatiza cu o bucatica pastaie de vanilie (desi nu mi se pare necesara aromatizarea...).

 

Pasta rezultata o puteti amesteca cu magiun de prune natural (de Topoloveni, de exemplu), e ideala pe paine la micul dejun.

 

 
Copyright © 2021 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions