Tagliatelle verzi de casa cu creveti in sos de unt Imprimare
Scris de DrMan   

La aceasta reteta merg taiteii de casa taiati lat, preparati cu patrunjel verde, gasiti reteta aici. Patrunjelul merge extraordinar de bine cu fructele de mare.

Este o reteta savuroasa, arata foarte bine si se face rapid.

Ingrediente pentru 2 portii:

200 g taitei de casa verzi (cu patrunjel), congelati sau uscati

200 - 250 g creveti proaspeti sau prefierti

2 cm ghimbir

2-3 catei de usturoi

30 g unt

60-70 ml vin alb demisec

1 ardei iute rosu micut sau fulgi de ardei iute

2-3 linguri ulei de masline

sare, piper

Mai intai, fierbeti taiteii: puneti o oala cu apa la fiert. Cand da in clocot, puneti 1 lingurita de sare, putin ulei si puneti taiteii. Lasati sa fiarba pana devin al dente, circa 7 minute. Ii strecurati, ii clatiti putin si va apucati de sosul cu creveti.

Puneti uleiul de masline pe foc mic si adaugati ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul, toate tocate marunt cu cutitul (ardeiul iute il puteti taia feliute). Lasati pe foc mic 2-3 minute, amestecand mereu, sa-si ia uleiul aroma, apoi adaugati crevetii si mariti focul la mediu. Adaugati vinul si 2-3 linguri supa de creveti (explic imediat) si lasati sa fiarba 2-3 clocote. Adaugati untul si lasati sa dea 2-3 clocote, potriviti acum de sare, piper. Adaugati apoi taiteii si lasati 2-3 minute sa fiarba impreuna.

Daca folositi creveti proaspeti: ii spalati, ii curatati de carcasa si din carcase faceti putina supa concentrata (fierbeti intr-o craticioara mica carcasele cu apa cat sa le acopere putin, pana scade lichidul la jumatate, apoi strecurati lichidul). In acest caz, adaugati vinul in tigaie cand acestia capata culoare roz.

Daca folositi creveti prefierti: ii curatati de carcase, faceti din carcase supa concentrata. Cand ii aruncati in tigaie ii gatiti circa 1 minut la foc mediu, apoi turnati vinul etc.

Nu este esentiala fierberea unei supe din carcase, insa mie mi se pare ca amplifica gustul preparatului.

Pofta buna!