Legume la tigaie Imprimare
Scris de Gabriela Man   
LEGUME LA TIGAIE

 

2 vinete

2 dovlecei

5 căţei usturoi

1 roşie mare sau 2 linguri bulion de casă (fără zahăr)

ulei măsline

mărar

 

* Încălziţi uleiul, puneţi 2 căţei de usturoi şi lăsaţi-i până capătă culoare gălbuie. Îi scoateţi şi îi aruncaţi.
* Puneţi în ulei dovleceii tăiaţi cubuleţe şi caliţi-i 6 – 8 minute.
* Puneţi apoi vinetele tăiate cubuleţe şi căliţi totul încă 12 – 15 minute.
* Puneţi roşia decojită tăiată cubuleţe sau bulionul şi mai lăsaţi 2-3 minute.
* Puneţi usturoiul rămas, stors ca pentru mujdei, mărarul; opriţi focul şi acoperiţi cu capac. Lăsaţi 5 minute să se întrepătrundă aromele.

 

Puteţi adăuga şi diverse alte legume.

Este bun şi cu 3-4 picături de sos soia (fără zahăr) adăugat după ce aţi oprit focul.