Acasă Reţete Deserturi Prajitura cu piersici si crema cu branza
Prajitura cu piersici si crema cu branza Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta este conceputa de mine. 

Aveam niste piersici primite de la o prietena draga, din piersicul de acasa si m-am gandit ca s-ar potrivi perfect gustul acestora cu o crema fina de branza si un blat pufos.

E aspectuoasa si sub forma de tort.

Ingrediente:

 

Baza de piersici caramelizate:

1,5 kg piersici

2 linguri fructoza

20 g unt

Blatul:

7 oua

6 linguri fructoza

7 linguri premix pentru patiserie "Dr. Man"

putina sare

esenta de vanilie

Crema de branza cu frisca:

200 g crema de branza clasic (natur)

400 ml smantana pentru frisca 35% grasime

125 g fructoza pentru crema si inca 1 lingura fructoza pentru coperta de jeleu piersici

4 foi gelatina

esenta de vanilie

Coperta de jeleu de piersici

2 piersici

1-2 linguri fructoza

1 plic gelatina pentru glazuri (eu am folosit gelatina raw vegan, vegetala)

 

Preparare:

Ungeti tava cu unt, presarati cele 2 linguri fructoza. Apoi aranjati in tava felii mai groase de piersici si dati la 175 grade Celsius pentru 15-20 minute (sa se inmoaie putin piersicile si sa lase sirop, siropul trebuie sa faca clocote mici).

Cat sunt piersicile la cuptor, pregatiti blatul.

Preparati blatul: se separa galbenusurile de albusuri; bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga fructoza si se mai bat pana devin sticloase (la faza aceasta un pont - 2 lingurite de rom,coniac etc fixeaza bine aerul incorporat de albusuri); separat frecati putin galbenusurile cu 2 linguri de ulei; cand albusurile sunt gata, adaugati cate putin galbenusurile; la final adaugati premixul pentru patiserie si amestecati usor cu o paleta, cu miscari verticale.

Cand piersicile sunt gata, scoateti tava si turnati compozitia de blat (peste ele fierbinti), nivelati si dati la cuptor pentri circa 25 minute (blatul e copt daca e elastic, atunci cand il apasati usor in zona centrala a prajiturii, revine imediat).

Cand e gata, scoateti prajitura si imediat o rasturnati pe o tava (cea in care veti asambla prajitura).

Preparati crema: puneti foile de gelatina la inmuiat in 50 ml lichid (lapte,smantana nefermentata diluata cu apa); bateti frisca; mixati crema de branza cu fructoza, vanilia; adaugati apoi, amestecand cu o paleta, frisca batuta, amestecand usor pana se incorporeaza cele doua compozitii; acum topiti pe bain marine foile de gelatina (se vor topi foarte repede daca le-ati inmuiat inca de la inceput si au absorbit bine lichidul); adaugati cateva linguri bune din crema de branza peste gelatina, amestecati usor , apoi turnati totul in vasul cu crema de branza (aceasta ca sa nu se branzeasca crema daca s-ar adauga dintr-o data toata gelatina, fara a omogeniza temperaturile compozitiilor).

Puneti crema peste blatul racit si dati la frigider.

Coperta de jeleu piersici: dati la blender 2 piersici; adaugati 100 ml apa si 1-2 linguri fructoza; apoi pregatiti cu acest piureu de fructe un jeleu cu 1 plic gelatina pentru ornat (pentru glazuri), urmarind pasii prezentati pe plicul respectiv.

Adaugati peste crema coperta de jeleu (cand acesta e putin mai intarit; sau, daca puneti un inel in jurul prajiturii, turnati direct cand e inca fluid) si lasati la frigider 2-3 ore.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions