Acasă
Slăbeşti Mâncând
Coji pentru eclere si choux-uri Imprimare Email
Scris de DrMan   

Din toate sursele pentru aluaturi de eclere si gogosele choux, reteta Jamilei pot sa va spun ca e cea mai usoara, spornica si gogoselele ies cele mai minunate! O gasiti pe canalul ei, la "Eclere pas cu pas".

Practic nu am modificat decat tipul de faina folosit si foarte putin temperatura( pentru ca valoarea ei depinde si de cuptorul de acasa) si mi-au iesit din prima! Umflate, cu gol in interior, uscate bine, dar nu arse - 16 gogosi pentru eclere de marime medie( 20 daca le-am facut mai micute).

Citeşte mai mult...
 
Chifle fara framantare Imprimare Email
Scris de DrMan   

Va voi prezenta doua tipuri de chifle fara framantare, ambele retete sunt preluate si adaptate de la Chef Nicolaie Tomescu. Linkurile spre retete: "Chifle cu lapte fara framantare" si "Chifle pentru burgeri fara framantare".

Chiflele pentru burgeri folosesc ca lichid un amestec de lapte si apa, chiflele obisnuite folosesc doar lapte. Ambele aluaturi contin unt topit. Ambele tipuri de chifle au un gust senzational, prima data cand le-am copt am mancat chiflele goale, atat sunt de gustoase. Cele peprarate cu lapte fara adaos de apa au gust ca de cornuri pentru micul dejun.

Citeşte mai mult...
 
Scaderea indicelui glicemic la deserturi si aluaturile pentru paine Imprimare Email
Scris de DrMan   

Amestecurile de fainuri pe care le-am brevetat au fost concepute de mine pentru a obtine cu ele preparate alimentare cu indice glicemic scazut. Indice glicemic scazut inseamna un efect scazut pe glicemia postprandiala( glicemie postprandiala inseamna valorile glicemiei dupa consumul unei mese, gustari).

O glicemie postprandiala scazuta inseamna un nivel de insulina scazut. Insulina este in primul rand hormonul care introduce in celulele organismului glucoza rezultata dupa o masa. Daca celulele noastre prezinta rezistenta la actiunea insulinei de a introduce glucoza in ele( asa numita insulinorezistenta), doar o parte din glucoza rezultata dupa o masa intra in celule, pentru a fi arsa pe post de combustibil, restul este transformata in grasime. Pentru ca

Citeşte mai mult...
 
Prajitura Rubin Imprimare Email
Scris de DrMan   

Aceasta este o alta reteta minunata preluata de la Chef Nicolaie Tomescu( vezi Prajitura Rubin) in care acesta a combinat aroma fisticului cu zmeura. Prima reteta de acest gen pe care am incercat-o a fost Tort Toulouse, un tort absolut senzational! Asa ca am vrut sa mai incerc si alte retete de deserturi cu unt de fistic, mai ales cand acesta e combinat cu zmeura.

Untul de fistic il prepar in casa, se gasesc in comert variante foarte ok, fara alte adaosuri in afara de fistic, insa iese la jumatate de pret preparat in casa. Dati click pe denumire( propozitia anterioara) si vi se deschide reteta de

Citeşte mai mult...
 
Tort Toulouse cu mousse de fistic si jeleu de zmeura Imprimare Email
Scris de DrMan   

Am gasit reteta pe blogul lui Chef Nicolaie Tomescu si, cum imi plac foarte mult atat fisticul, cat si zmeura, mi-am propus sa o incerc. Este adevarat, e migaloasa...dar va asigur ca merita efortul! Pentru detalii suplimentare, gasiti aici reteta originala, cu explicatiile lui Chef Tomescu. Eu am inlocuit doar ingredientele problema cu variante

Citeşte mai mult...
 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions