Acasă Reţete Supe Ciorbă de fasole boabe cu afumătură
Ciorbă de fasole boabe cu afumătură Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

CIORBĂ DE FASOLE BOABE CU AFUMĂTURĂ

(adaptare după Silvia Jurcovan, "Carte de bucate", ediţia 2002)

 

 

400 g - 500 g fasole boabe

1 ciolan afumat sau 500 g ceafă afumată

1 ceapă mare

2 linguri suc de roşii (fără zahăr)

sare, boia, cimbru, mărar, foaie de dafin (opţional), 2-3 frunze de ţelină (opţional)

 

 

Alegeţi fasolea şi o lăsaţi în apă rece 8-10 ore (la înmuiat).

Puneţi afumătura la fiert în apă rece; lăsaţi să dea 2-3 clocote, apoi aruncaţi apa în care a fiert.

În aceeaşi oală puneţi la fiert, la foc mijlociu, în apă rece: fasolea, ceapa tăiată mărunt şi afumătura.

Când carnea şi fasolea sunt fierte bine (în circa 2-3 ore) dregeţi ciorba cu sare, boia, suc de roşii, verdeţuri şi mai lăsaţi pe foc 15-20 minute.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions