Supa crema de linte cu cocos (Chef Nicolaie Tomescu) |
Scris de DrMan |
O supa atat de buna incat am regretat ca nu am preparat-o in portie dubla. E reteta preluata de la Chef Nicolaie Tomescu si daca veti intra aici, veti afla si povestea simpatica a acestui preparat. Am patit exact ca si Chef, dupa ce am gustat-o o data, m-am indragostit iremediabil de aceasta supa catifelata, fina, aromata, exotica etc etc. Eu am facut o singura modificare (foarte mica), am adaugat o jumatate lingurita turmeric, ador turmericul si nu ezit sa.l folosesc in preparatele orientale. Ingrediente: 250 g linte rosie 100 g ceapa (2-3 cepe mici) 3-4 catei usturoi 100 ml ulei d emasline 250 g morcovi (circa 3 morcovi micuti) 2 cm ghimbir curatat 1 lingurita fulgi de chilli (optional) 1 lingura (rasa) curry 0,5 lingurita turmeric(optional, reteta originala nu il contine) 400 ml lapte de cocos sare 3 bucati lime (pentru servit) frunze de patrunjel pentru decor Curatati legumele si le taiati grosier. Le puneti la calit in uleiul de masline, cu putina sare. Cand se inmoaie adaugati lintea si mai caliti 4-5 minute, apoi turnati cca 2,5 litri apa si fierbeti totul la foc mic pana ce toate ingredientele sunt potrivite pentru pasat( mixat). Acujm adaugati laptele de cocos, condimentele si mai potriviti de sare. Blenduiti pana ce supa devina foarte fina, mai puneti pe foc si mai dati 2-3 clocote. Se serveste cu zeama de lime proaspat stoarsa. Pofta buna! |