Acasă Reţete Supe Supa crema de ciuperci cu usturoi negru

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Supa crema de ciuperci cu usturoi negru Imprimare Email
Scris de DrMan   

Am descoperit de putin timp usturoiul negru si sunt extrem de incantata de gustul acestuia. Stiam despre calitatile lui extraordinare, net superioare usturoiului alb - contine de 5 ori mai multi antioxidanti, are toate proprietatile anbacteriene, antiparazitare, antifungice, intareste sistemul imunitar, reduce excesul de colesterol, reduce tensiunea arteriala - insa are calitatile usturoiului alb fara a avea intoleranta la digerare si fara a lasa miros puternic al respiratiei, ca acesta. Gustul este mai fin decat al usturoiului alb, cu o aroma usoara de prune si are o consistenta cremoasa - se pot face sosuri, tartine etc Se poate folosi in absolut orice preparat care necesita usturoi. Il consider o delicatesa.

Ingrediente pentru 4 portii:

500 g ciuperci (am folosit champignons)

1 ceapa micuta

2 catei de usturoi negru

1 morcov micut (facultativ) - eu am pus 1 lingura amestec de radacinoase maruntite si congelate, dar nu este obligatoriu, supa iese delicioasa si daca folositi doar ceapa si ciuperci

600 ml apa

200 ml lapte de soia sau de migdale (eu am folosit de migdale, da un gust foarte bun preparatelor in care este utilizat)

1 lingura rasa premix patiserie "Dr. Man"

3-4 linguri ulei (rapita, masline)

sare

Tocati ceapa marunt si o puneti cu 2 linguri ulei la calit (eu o presar cu sare sa lase apa si adaug cate o lingura de apa in tot timpul calirii, pana ceapa devine sticloasa). La 5 minute puteti adauga si morcovul sau radacinoasele tocate, daca vreti sa folositi.

Intre timp tocati ciupercile, 2-3 bucati le lasati deoparte.

Dupa 15 minute, adaugati ciupercile, amestecati bine, puneti capac, isi vor lasa apa. Cand apa lor a scazut, adaugati apa, puneti capacul si lasati 15 minute la fiert la foc mic.

Intre timp, amestecati laptele de migdale cu premixul. Dupa 15 minute d efierbere a ciupercilor, adaugati 2 catei de usturoi negru si premixul amestecat cu laptele si mai lasati 10-15 minute sa fiarba la foc mic, descoperit (ca sa mai scada din lichid).

Dupa ce au fiert, trageti oala pe margine, zdrobiti cu blenderul vertical (sau puneti in blender, iese mai fina in blender). Dupa ce ati obtinut crema, mai lasati 1-2 minute la foc si completati cu sare dupa gust.

Ciupercile lasate deoparte le feliati frumos si le prajiti in putin ulei. Le veti folosi sa decorati supa.

Puteti servi supa fie cu feliute de usturoi negru aruncati direct in supa sub forma de fulgi de usturoi, fie cu feiute de paine prajita in putin ulei de masline, pe care ati frecat apoi catei de usturoi negru, fie ambele variante. Painea prajita si frecata cu usturoi negru este incredibil de buna, o puteti consuma si singura, fara sa o asociati la supa. Evident, paine din premixul "Dr. Man".

Delicioasa!

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2018 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions