Acasă Reţete Supe Supa de ardei copti
Supa de ardei copti Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O culoare minunata....catifelata si aromata. alt

Reteta am preluat-o de aici, merita deschis linkul pentru

poveste. Radu Dumitrescu are mereu atasata o poveste la

reteta prezentata, scrisa cu har.

Eu am adaptat-o foarte putin, in sensul ca am inlocuit cartoful

obisnuit cu cartof dulce (se pot folosi si cartofi mov) si nu am

folosit morcovul fiert cand am pasat legumele.

Reteta e suficienta pentru 4 portii.

Ingrediente:

1 cutie rosii in bulion (cam de 480 g)

3 ardei capia

1 morcov potrivit

1 ceapa

1 cartof dulce mic (cam cat un pumn) sau un cartof mov

piper boabe, piper macinat, foi de dafin

1 lingurita miere sau fructoza (sau zahar de cocos)

sare dupa gust

Coaceti ardeii, apoi ii presarati cu sare si ii puneti intr-un vas, acoperiti, ca sa se inmoaie coaja lor.

Puneti la fiert cartoful (taiat cuburi mai mari), morcovul si ceapa, cu putina sare, foi de dafin si boabe de piper. 

Puneti la fiert rosiile in bulion cu 1 lingurita miere sau fructoza, le lasati 1-2 clocote.

Intr-un blender pasati pulpa de la ardeii copti, cartoful, ceapa si rosiile in bulion, pasati foarte fin. Eventual, folositi la final si sita.

Delicioasa!

Eu am servit-o cu foccacia cu ceapa si masline, aveti reteta aici.

Pofta buna!

 

 

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions