Supa de ardei copti |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
O culoare minunata....catifelata si aromata. Reteta am preluat-o de aici, merita deschis linkul pentru poveste. Radu Dumitrescu are mereu atasata o poveste la reteta prezentata, scrisa cu har. Eu am adaptat-o foarte putin, in sensul ca am inlocuit cartoful obisnuit cu cartof dulce (se pot folosi si cartofi mov) si nu am folosit morcovul fiert cand am pasat legumele. Reteta e suficienta pentru 4 portii. Ingrediente: 1 cutie rosii in bulion (cam de 480 g) 3 ardei capia 1 morcov potrivit 1 ceapa 1 cartof dulce mic (cam cat un pumn) sau un cartof mov piper boabe, piper macinat, foi de dafin 1 lingurita miere sau fructoza (sau zahar de cocos) sare dupa gust Coaceti ardeii, apoi ii presarati cu sare si ii puneti intr-un vas, acoperiti, ca sa se inmoaie coaja lor. Puneti la fiert cartoful (taiat cuburi mai mari), morcovul si ceapa, cu putina sare, foi de dafin si boabe de piper. Puneti la fiert rosiile in bulion cu 1 lingurita miere sau fructoza, le lasati 1-2 clocote. Intr-un blender pasati pulpa de la ardeii copti, cartoful, ceapa si rosiile in bulion, pasati foarte fin. Eventual, folositi la final si sita. Delicioasa! Eu am servit-o cu foccacia cu ceapa si masline, aveti reteta aici. Pofta buna!   |