Mercimek - supa turceasca de linte rosie Imprimare
Scris de Gabriela Man   

supalinteUn rasfat culinar!

E foarte usor de preparat si foarte gustoasa. In plus - lintea poate fi considerata un aliment functional, care ne aduce un plus de sanatate, prin continutul mare in fibre solubile, minerale si vitamine.

reteta a fost preluata si adaptata de pe www.justlovecookin.com.

 

Ingrediente:

 

250 g linte rosie

1,7 l apa fierbinte

1 ceapa mare

1 morcov mare

2 linguri bulion

3-4 linguri ulei de masline

oregano

fulgi de ardei iute si boia dulce

1 lingura de unt

facultativ,pentru servire: crutoane de paine "slabesti mancand", parmezan ras

 

Spalati lintea si lasati-o la inmuiat 10-15 minute.

Tocati ceapa. Taiati morcovul bucati mari (pentru a putea sa-l scoatem din supa cand aceasta e gata, stiti ca morcovul fiert nu il consumam,doar crud; il adaugam in mancaruri pentru aroma).

Caliti ceapa in uleiul de masline, cu 1 lingura de apa calda, adaugati morcovul, le caliti putin; adaugati apoi bulionul si mai lasati 1-2 minute.

Adaugati lintea, o lasati putin sa-si ia din aroma legumelor (2-3 minute). Apoi turnati apa fierbinte si lasati sa fiarba 30-maxim 40 minute.

La final scoateti morcovul din supa si apoi bagati blenderul - sa iasa o crema fina.

Mai dati 1-2 clocote (daca vi se pare prea groasa, puteti completa cu apa fierbinte in timp ce fierbe).

Intr-o craticioara incalziti untul cu 1 lingura ulei de masline si adaugati oregano,boia dulce si fulgi de ardei iute.

Cum o serviti: dupa ce ati pus-o in castroane puneti cu ligura deasupra untul cu oregano si boia, crutoane de paine "slabesti mancand" (facultativ), parmezan (facultativ).

Delicioasa!

Pofta buna!