Mercimek - supa turceasca de linte rosie |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
E foarte usor de preparat si foarte gustoasa. In plus - lintea poate fi considerata un aliment functional, care ne aduce un plus de sanatate, prin continutul mare in fibre solubile, minerale si vitamine. reteta a fost preluata si adaptata de pe www.justlovecookin.com Ingrediente: 250 g linte rosie 1,7 l apa fierbinte 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 linguri bulion 3-4 linguri ulei de masline oregano fulgi de ardei iute si boia dulce 1 lingura de unt facultativ,pentru servire: crutoane de paine "slabesti mancand", parmezan ras Spalati lintea si lasati-o la inmuiat 10-15 minute. Tocati ceapa. Taiati morcovul bucati mari. Caliti ceapa in uleiul de masline, cu 1 lingura de apa calda, adaugati morcovul, le caliti putin; adaugati apoi bulionul si mai lasati 1-2 minute. Adaugati lintea, o lasati putin sa-si ia din aroma legumelor (2-3 minute). Apoi turnati apa fierbinte si lasati sa fiarba 30-maxim 40 minute. La final bagati blenderul, sa iasa o crema fina. Mai dati 1-2 clocote (daca vi se pare prea groasa, puteti completa cu apa fierbinte in timp ce fierbe). Intr-o craticioara incalziti untul cu 1 lingura ulei de masline si adaugati oregano,boia dulce si fulgi de ardei iute. Cum o serviti: dupa ce ati pus-o in castroane puneti cu ligura deasupra untul cu oregano si boia, crutoane de paine "slabesti mancand" (facultativ), parmezan (facultativ). Delicioasa! Pofta buna! |