Acasă Reţete Reţete de bază Maioneza din oua crude intregi
Maioneza din oua crude intregi Imprimare Email
Scris de DrMan   

Am preluat reteta de la Ella Cooking, mi-a placut ca ea gateste, de fapt, ouale inainte de a le face maioneza. Initial am preparat-o cu 400 ml de ulei, cum e reteta Ellei, insa am marit aceasta cantitate si mi-a placut mai mult asa - maioneza a iesit mai ferma, poate fi folosita si la ornare cu un dui stelat sau floare.

Atentie: am scris corect grame la ulei, eu merg pe cantarirea lichidelor si exprimarea in grame, nu mililitri, e mai simplu.

Va trec mai jos reteta modificata:

3 oua marimea M

1 lingura zeama de lamaie( Ella spune otet, imi place mai mult cu lamaie)

420 g ulei

1 lingura de mustar

1/4 lingurita sare

Puneti intr-un vas care va merge la bain marin ouale, sarea si zeama de lamaie. Puneti pe bain marin si bateti cu un tel pana compozitia ajunge la 60-62 grade Celsius. Daca nu aveti termometru, va spun un semn pe care l-am observat eu ca apare la aceasta temperatura: compozitia va deveni TOATA foarte spumoasa, o spuma fina, pe fundul vasului nu mai exista compozitie lichida, totul e spumos.

Cand ati atins aceasta temperatura, turnati compozitia intr-un pahar pentru blender vertical. Se va separa o compozitie mai lichida la baza si spuma la suprafata, dar nu conteaza. Puneti lingura de mustar si uleiul si asteptati sa se raceasca totul, sa ajunga la temperatura camerei.

Apoi bagati blenderul vertical in pahar si mixati - cateva secunde stati la baza paharului, pana incepe sa se formeze o portiune cremoasa, apoi incepeti sa urcati blenderul. In nici un minut veti avea o maioneza ferma si delicioasa!

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions