Acasă Reţete Reţete de bază Condiment chimichurri
Condiment chimichurri Imprimare Email
Scris de DrMan   

Chimichurri e un sos argentinian servit cu carne la gratar, dar care poate fi folosit si la marinarea carnii. Exista diverse variante, unele cu patrunjel, altele cu busuioc si coriandru.

Acesta e un condiment care poate fi folosit la prepararea unui sos chimichurri, poate fi folosit la marinarea carnii, dar poate fi adaugat si la maioneza - veti obtine un sos de maioneza delicios.

Ingrediente:

4 linguri patrunjel uscat

2 linguri oregano uscat

2 lingurite usturoi granule( deshidratat)

2 lingurite fulgi de chilli

2 lingurite boia afumata

1 lingurita piper

Evident, cantitatile le puteti multiplica de doua ori sau mai mult, ca sa obtineti o cantitate mai mare.

Daca doriri sa obtineti un sos chimichurri proaspat - puneti 2 linguri din acest condiment intr-un bol, turnati peste el 50 g apa clocotita, acoperiti cu o farfurioara si lasati sa infuzeze 30 minute; apoi adaugati zeama de lamaie si un ulei cu gust neutru( de avocado, de samburi de struguri) dupa gust, amestecati; pentru o nota mai proaspata, puteti adauga si niste patrunjel proaspat.

La maioneza: puneti in paharul blenderului vertical 1 galbenus, 1 lingurita mustar clasic, cateva picaturi zeama de lamaie, 1 lingurita din acest condiment, 100 ml ulei si blenduiti.

Pentru marinarea carnurilor: amestecati 2 linguri din condiment cu zeama de lamaie si putin ulei, ungeti carnurile si lasati la macerat minim 4-5 ore( cel mai bine peste noapte). Merge la toate tipurile de carne.

Puteti condimenta unt: adaugati 1 lingurita de condiment la 100 g unt la temperatura camerei, amestecati bine; il puneti pe folie de prospetine si faceti un rulou pe care il bagati la frigider, ca sa se intareasca; puneti cate o felie peste carnea proaspat luata de pe gratar.

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions