Condiment chimichurri |
![]() |
![]() |
Scris de DrMan |
Chimichurri e un sos argentinian servit cu carne la gratar, dar care poate fi folosit si la marinarea carnii. Exista diverse variante, unele cu patrunjel, altele cu busuioc si coriandru. Acesta e un condiment care poate fi folosit la prepararea unui sos chimichurri, poate fi folosit la marinarea carnii, dar poate fi adaugat si la maioneza - veti obtine un sos de maioneza delicios. Ingrediente: 4 linguri patrunjel uscat 2 linguri oregano uscat 2 lingurite usturoi granule( deshidratat) 2 lingurite fulgi de chilli 2 lingurite boia afumata 1 lingurita piper Evident, cantitatile le puteti multiplica de doua ori sau mai mult, ca sa obtineti o cantitate mai mare. Daca doriri sa obtineti un sos chimichurri proaspat - puneti 2 linguri din acest condiment intr-un bol, turnati peste el 50 g apa clocotita, acoperiti cu o farfurioara si lasati sa infuzeze 30 minute; apoi adaugati zeama de lamaie si un ulei cu gust neutru( de avocado, de samburi de struguri) dupa gust, amestecati; pentru o nota mai proaspata, puteti adauga si niste patrunjel proaspat. La maioneza: puneti in paharul blenderului vertical 1 galbenus, 1 lingurita mustar clasic, cateva picaturi zeama de lamaie, 1 lingurita din acest condiment, 100 ml ulei si blenduiti. Pentru marinarea carnurilor: amestecati 2 linguri din condiment cu zeama de lamaie si putin ulei, ungeti carnurile si lasati la macerat minim 4-5 ore( cel mai bine peste noapte). Merge la toate tipurile de carne. Puteti condimenta unt: adaugati 1 lingurita de condiment la 100 g unt la temperatura camerei, amestecati bine; il puneti pe folie de prospetine si faceti un rulou pe care il bagati la frigider, ca sa se intareasca; puneti cate o felie peste carnea proaspat luata de pe gratar. |