Pesmeti |
Scris de DrMan |
Pesmetii acestia sunt grozavi de rontait pe post de gustare, dar sunt grozavi pentru consumat alaturi de o salata de icre, salata de vinete, sau orice alt aperitiv la care ar merge, de exemplu, acele grisine italienesti. Sunt foarte gustosi si raman crocanti maxim 2 ore de la preparare, apoi se inmoaie putin, devin mai gumosi( mie imi plac si asa). Dar nu prea apuca 2 ore, atat sunt de buni! Va dau cantitatile pentru o portie obisnuita, insa eu fac portie dubla daca am musafiri: 120 g premix pentru paine "Dr. Man - slabesti mancand" 200 g apa 0,5 lingurita sare de mare/Himalaya susan/mac pentru presarat( facultativ) Amestecati premixul cu apa si cu sarea si lasati aluatul sa se odihneasca 15 minute. Incingeti aparatul pentru vafe in ultimele 10 minute. Folosesc un aparat pentru vafe cu placi extrem de bune, Cecotec de 1200 W, l-am luat de aici. E pur si simplu extraordinar, nimic nu se lipeste de el si coace grozav! Pentru pesmetii acestia am pus termostatul la o pozitie imediat dupa mediu, practic sta butonul aproape orizontal si tin o sarja 16 minute. Intind aluatul cu lingura in strat subtire, nu este un aluat pufos cu agent de crestere ca sa creasca inspre placa de sus, asa ca nu m-am hazardat sa piun strat gros...Oricum, ies absolut minunati! Concret, procedez asa: cu o lingura pun aluat pe placa de jos, ma ajut de lingura ca sa intind aluatul in strat subtire( vorbesc de partea care ramane pe placa, nu de ceea ce intra in gaurelele formei), presar susan copt deja in tigaie, inchid aparatul si las la mediu-mare 16 minute( butonul aproape orizontal). Sunt foarte buni si fara susan, dar eu ador susanul, il presar mai mereu pe paine, chifle, lipii etc. |