Acasă Reţete Reţete de bază Lichior de nuci( nucata)
Lichior de nuci( nucata) Imprimare Email
Scris de DrMan   

Il prepar in mod special pentru a-l folosi la inghetata de nuci. Reteta am preluat-o si adaptat-o de pe Savori Urbane, de aici.

Spre deosebire de dulceata de nuci, la care folosim doar nuci verzi foarte tinere, la nucata se pot folosi nuci verzi si mai "batraioare", chiar si cele care au casuta formata( in acest caz va veti chinui putin cu taiatul nucilor in bucatele).

Ingrediente pentru cca 1100 ml:

500 g nuci verzi( cam 15 nuci verzi foarte tinere sau 10 nuci verzi mai formate)

500 g vodca de 40 grade

1 lamaie

400 g fructoza sau amestec 250 g fructoza plus 200 g zahar de mesteacan

400 g apa

arome preferate: vanilie, scortisoara, nucsoara, anason etc (eu am folosit 1/2 pastaie vanilie)

Taiati nucile in sferturi, puteti chiar bucati mai mici. Le puneti intr-un borcan de 2-3 litri. Adaugati lamaia feliata, aroma pe care ati ales-o si vodca. Acoperiti cu o farfurioara si puneti la racoare si intuneric( camara, beci). Lasati la macerat 10 zile.

Dupa cele 10 zile, faceti un sirop din apa si fructoza/amestec si il fierbeti 5 minute. Lasati siropul la racit.

Turnati siropul rece peste nucile din borcan, agitati sa se omogenizeze, inchideti cu capac si mai lasati 10 zile la macerat in acelasi loc. Dupa acest timp, filtrati lichiorul si il puneti in sticle pe care le pastrati in pivnita sau camara.

 
Copyright © 2023 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions