Acasă Reţete Reţete de bază Visinata de casa
Visinata de casa Imprimare Email
Scris de DrMan   

Pana la aceasta reteta, preluata de pe Savori Urbane, de aici, am facut visinata cum probabil o facem multi: puneam visinele cu fructoza si, dupa cca 1 saptamana, adaugam alcoolul rafinat. Reteta aceasta am facut-o anul trecut pentru prima data si mi-a iesit visinata mult mai aromata, cu o culoare superba. Clar nu voi mai folosi de acum incolo decat aceasta reteta.

Ingrediente pentru circa 6 litri:

2,5 kg de visine

2 litri de alcool rafinat de 70 grade( in reteta se foloseste de 96 grade, insa mie mi se pare ca visinele prind o tarie cam mare, iar eu le folosesc la deserturi, ulterior producerii visinatei)

1,5 litri apa

1300 g fructoza( sau combinatie 500 g zahar de mesteacan cu 800 g fructoza)

Se spala vizinele si se lasa la zvantat. Su pun in damigeana si se adauga alcoolul. Se acopera gura damigenei cu un tifon( sau se lasa capacul lejer, sa respire) si se lasa o saptamana la loc intunecat( beci, camara).

Dupa o saptamana faceti un sirop din apa si fructoza( respectiv amestecul fructiza cu zahar de mesteacan), il fierbeti 2-3 minute pana se topeste bine fructoza. Il lasati sa se raceasca. Cand este rece, il turnati peste visine, omogenizati agitand damigeana si acum astupati cu dop. Lasati in acelasi loc intunecat pentru inca 2 luni.

Dupa aceasta perioada puteti decanta visinata si sa o puneti in sticle inchise ermetic si pastrate in camara sau beci. 

Eu vizinele le congelez pentru bomboane d ecasa Betivane sau pentru salamul de biscuiti. Scot samburuu si le pun in cutie de plastic cu capac la congelator. Se pastreaza grozav de bine de la un an la altul.

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions