Acasă Reţete Reţete de bază Crema tip nutella
Crema tip nutella Imprimare Email
Scris de DrMan   

E absolut delicioasa. Am incercat mai multe retete, in final m-am hotarat ca aceasta este cea mai buna. A fost preluata de aici, insa am modificat-o pentru a fi dietetica. In plus, am adaugat mai multe alune, am pus 200 g in loc de 150, cat spunea reteta originala. Am cautat o reteta buna ca sa o prepar in casa deoarece nu am mai gasit in comert varianta pe care o agream, ulterior a mai

aparut ceva oarecum ok, dar cu preturi exorbitante( un borcanel de nici 200 g la pret de 25 lei). Nu consum uzual, unsa pe paine, o prepar pentru retetele la care am nevoie de nutella.

Ingrediente:

200 g alune de padure, coapte

100 g unt 80% grasime, la temperatura camerei

300 g lapte condensat, preparat in casa dupa reteta Jamilei( reteta lapte condensat )

4-5 lingurite cacao de buna calitate( eu folosesc olandeza, alcalina)

un praf de sare

Mai intai macin la Nutribullet alunele, pana devin o faina un pic unsuroasa. Dupa care pun aceasta semi-pasta in blenderul mare si le mixez pana devin un unt mai moale, va iesi o pasta moale unsuroasa. Adaug un praf de sare, 250 g lapte condensat( mai adaug in timpul macinarii cat consider ca este nevoie, in functie de consistenta laptelui condensat) , 5 lingurite de cacao cu varf, untul si mixez pana devine o pasta cremoasa. Gust si vad daca mai e ceva de adaugat - lapte condensat sau cacao. Oricum, cand o pun la frigider se va mai ingrosa.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions