Acasă Reţete Reţete de bază Rosii cuburi in suc propriu pentru iarna
Rosii cuburi in suc propriu pentru iarna Imprimare Email
Scris de DrMan   

O reteta foarte simpla care nu are nevoie de cantitati. Am preluat-o de aici, puteti intra sa ascultati si indicatiile autoarei.

Important e sa aveti rosii coapte si sanatoase, eu am folosit rosii prunisoare pentru ca au o pulpa ferma.

Desi in reteta originala nu se cojesc rosiile, eu totusi am facut si aceasta operatiune. Puteti sa nu le cojiti, daca nu va deranjeaza coaja rosiilor in preparatele culinare.

Spalati rosiile, le crestati coaja in cruce in portiunea opusa coditei si le asezati intr-un vas incapator. Turnati apa clocotita peste ele si le lasati asa 1-2 minute. Dupa acest timp, le rasturnati in chiuveta, puneti apa rece peste ele ca sa le temperati si le cojiti.

Le taiati cubulete si le asezati intr-un vas, presarand din cand in cand putina sare neiodata. Nu e necesara sarea pentru conservare, nu trebuie sa adaugati multa, conservele oricum vor fi sterilizate. Sarea are rolul de a ajuta rosiile sa elimine mai mult lichid in vas. Puteti foarte bine sa nu le sarati deloc.

Pregatiti borcane si capace sterilizate si puneti cuburile de rosii in borcane. Luati cuburile cu lingura, dar va ajutati si cu mana ca sa scuturati cubuletele de lichid. Intrati pe link ca sa vedeti cum procedeaza doamna care a postat reteta. Nu trebuie sa le presati in borcane, lasati-le sa se aseze singure.

Cand in vas v-a ramas circa un borcan de cuburi de rosii cu lichid, blenduiti si puneti la fiert lichidul rezultat. Adunati spuma si fierbeti 5 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.

Puneti acum lichidul peste cubuletele din borcane. Clatinati usor borcanele ca sa eliminati aerul din ele. Infiletati si le puneti la fiert in bain marin - puneti un servet pe fundul unei cratite, asezati borcanele, asezati intre ele servete ca sa nu se atinga; apa trebuie sa fie la 3/4 din inaltimea borcanului; aprindeti plita si cand apa incepe sa clocoteasca, dati focul la mic spre mediu si fierbeti 40 minute. Lasati sa se raceasca in apa in care au fiert, apoi le depozitati in beci sau camara.

 
Copyright © 2022 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions