Acasă Reţete Reţete de bază Unt de fistic
Unt de fistic Imprimare Email
Scris de DrMan   

Am preluat reteta de la Chef Nicolaie Tomescu (gasiti originalul aici). Eu am inlocuit mierea cu sirop de agave, ca sa fie mai dietetic. Dar, chiar si mierea este o optiune sanatoasa, mai ales pentru cei care nu au probleme cu greutatea sau cu glicemia, doresc doar sa se hraneasca sanatos.

In reteta originala, Chef recomanda 100 ml ulei la 500 g fistic decojit, insa mie mi s-a parut cam prea solid, asa ca am mai adaugat 20 ml ulei.

Ingrediente:

500 g fistic curatat, crud

100-120 ml ulei (eu am pus de rapita)

2 linguri sirop agave sau miere

1 lingurita sare

Am folosit fistic crud gata curatat. Se pune fisticul intr-o tava la la cuptorul incins la 180 grade si se lasa 5-8 minute( desi Chef spune ca 5 minute sunt suficiente, eu l-am lasat pana s-a simtit putin mirosul de fistic prajit, asta insemnand inca 3 minute pe convectie).

Lasati apoi fisticul sa se raceasca.

Va trebuie un blender puternic. Eu am un blender tip master de 1000 wati, dar tot mi-a fost teama sa pun fisticul de la inceput in el. M-ai intai am facut fisticul pulbere in robotul de bucatarie, apoi am transferat fisticul in blender, am pus sarea, siropul de agave si 50 ml ulei si am pornit blenderul pe functia chopper. Am alternat cu functia turbo.

Cand a iesit ca o crema groasa, am pus inca 70 ml ulei si am continuat blenduirea alternativa chopper/turbo inca cca 3 minute.

Rezultatul e senzational!

 
Copyright © 2022 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions