Acasă Reţete Reţete de bază Unt de fistic
Unt de fistic Imprimare Email
Scris de DrMan   

Am preluat reteta de la Chef Nicolaie Tomescu (gasiti originalul aici). Eu am inlocuit mierea cu sirop de agave, ca sa fie mai dietetic. Dar, chiar si mierea este o optiune sanatoasa, mai ales pentru cei care nu au probleme cu greutatea sau cu glicemia, doresc doar sa se hraneasca sanatos.

Ingrediente:

500 g fistic curatat, crud

100 ml ulei (eu am pus de samburi de struguri, pentru ca are gust neutru)

2 linguri sirop agave sau miere

1 lingurita sare

Am folosit fistic crud gata curatat. Dupa ce am incercat cateva variante, m-am oprit la cel vandut de Orient Bazar( gasiti pe net). Nu va pun linkul, il veti gasi usor, ca sa nu fiu acuzata ca fac reclama. Imi place fisticul d ela ei pentru ca imi iese un unt cu o culoare superba, verzuliu-galbuie( cand am cumparat de la alti distribuitori mi-a iesit o culoare maronie).

Se pune fisticul intr-o tava la la cuptorul incins la 180 grade, incalzire sus-jos si se lasa 5-7,5 minute( desi Chef spune ca 5 minute sunt suficiente, eu l-am lasat pana s-a simtit putin mirosul de fistic prajit, asta insemnand inca 2,5-maxim 3 minute).

Lasati apoi fisticul sa se raceasca.

Va trebuie un blender puternic. Eu am un blender tip master de 1000 wati, dar tot mi-a fost teama sa pun fisticul de la inceput in el. Mai intai am facut fisticul pulbere in Nutribulet, in 3 etape( nu incapea toata cantitatea din prima), apoi am transferat fisticul in blender, am pus sarea, siropul de agave si cele 100 ml ulei si am pornit blenderul pe functia de blenduire. Am alternat cu functia turbo.

Rezultatul e senzational!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions