Acasă Reţete Reţete de bază Dulceata de ardei iute
Dulceata de ardei iute Imprimare Email
Scris de DrMan   

Dulceata de ardei iute e o reteta savuroasa, poate parea ciudata pentru unii, insa e deja o delicatesa cunoscuta pentru multi. Se consuma alaturi de friptura, de un platou cu branzeturi. Face casa buna cu dulceata de smochine, pe un platou cu muschiulet crud uscat si branza tare, iute la gust.

Pe net gasiti foarte multe retete, eu am mers pe o varianta mai uzitata, cea in care siropul se face din otet de 9 grade si zahar (evident, eu am folosit fructoza). Pe viitor o sa incerc si alte retete, insa si aceasta a iesit

delicioasa, dulce acrisoara si picanta.

Ingrediente:

0,750 kg ardei iute (rosu, portocaliu, mixt)

1,5 kg ardei capia

500 ml otet de vin de 9 grade (puteti folosi si otet de mere, mai slab)

470-500 g fructoza

un sfert lingurita sare

Spalati si curatati ardeii de cotoare si seminte, apoi ii dati prin robot sau prin masina de tocat carne. Folositi manusi cand va ocupati de ardeii iuti, altfel va puteti irita pielea mainilor foarte tare.

Puneti la fiert otetul cu fructoza. cand da in clocot, lasati sa fiarba 10 minute. Puneti apoi ardeii tocati, sarea si lasati sa fiarba la foc mic circa 1 ora si 15 minute - 1 ora jumatate. Cand e gata, are aspectul stralucitor, lucios, ca la o dulceata.

Sarea nu am intalnit-o decat in vreo 2 retete, dar mie personal mi s-a parut ca e mult mai ok cu sare, decat fara (sarea ii potenteaza gustul).

Puneti in borcanase sterilizate, infiletati capacele si puneti borcanele sa stea pe capac circa 5 minute(ajuta la inchiderea etansa).

Asezati apoi borcanasele intr-o tavita si le acoperiti cu o patura, ca sa stea la cald pana se racesc.

Pofta buna!

 
Copyright © 2020 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions