Maioneza vegana din caju |
Scris de DrMan |
Maioneza din caju mi se pare varianta vegana cea mai apropiata de maioneza clasica din oua. Insa, iese o cantitate mai micuta la un pret destul de piperat, nucile caju nu sunt chiar ieftine. La salata de boeuf folosesc maioneza din lapte de soia, este ieftina si foarte gustoasa si aceasta, varianta din nuci caju o folosesc la salate care nu necesita prea multa maioneza, sau la retete in care maioneza trebuie combinata cu lapte, iaurt. smantana (cum ar fi salata coleslaw, salata de telina cu morcov si mar etc). 50 g nuci caju hidratate 3-4 ore (eu le las peste noapte) 30 ml apa 60 ml caju un praf de sare neagra de Hymalaia (pentru gustul specific de oua) un praf de sare 1 varf de lingurita turmeric (pentru culoare) 1 lingurita zeama de lamaie 1,5 lingurita mustar 1 lingurita faina de chia (seminte de chia date prin rasnita de cafea - daca doriti sa "inmultiti maioneza", mai adaugati apa si ulei (pana la total 60 ml apa) si adaugati aceasta faina ca sa se ingroase maioneza Blenduiti 2-3 minute toate ingredientele puse laolalta in vasul special al blenderului vertical. Pofta buna! |