Acasă Reţete Reţete de bază Colac impletit pentru sarbatori

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Colac impletit pentru sarbatori Imprimare Email
Scris de DrMan   

Ce ar fi sarbatorile fara colacii traditionali ?! Colacul se face foarte simplu, iubesc sa-l modelez, gasiti pe internet o multime de filmulete cu modelarea colacilor. 

Din cantitatile de mai jos va iese un colac mare, cu un diametru de 28-30 cm (sau 2 mai micuti).

Ingrediente:

750 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

3 oua

690 ml lapte caldut

15 g drojdie uscata (eu folosesc Pakmaya, m-am obisnuit cu ea)

3 linguri fructoza

100 g unt topit

50 ml ulei

1,5-2 lingurite sare

aroma vanilie (facultativ)

1 galbenus pentru uns colacii + 2 linguri lapte

miere pentru usn colacii (facultativ)

Intr-un castronel dizolvati drojdia cu 2-3 linguri din laptele pus deoparte, 1 lingura fructoza si 1 lingura rasa premix patiserie (din cantitatea pregatita). Lasati 10 minute sa dospeasca.

Intr-un castron mixati ouale cu 1-2 linguri fructoza (cat doriti sa fie colacul de dulceag), adaugati apoi uleiul si mixati. Puneti jumatate din cantitatea d elapte caldut pregatita.

Amestecati premixul cu sarea. Cand drojdia a dospit, faceti o adancitura in faina, adaugati ouale, vanilie (daca doriti o aroma usoara) si incepeti sa incoroporati ingredientele cu mana. Incepeti sa adaugati laptele in 2-3 transe, amestecand cu mana continuu. Dupa ce ati incorporat ingredientele, bagati in aluat paletele spirala ale mixerului si framantati 3-4 minute. La sfarsit incepeti sa adaugati untul topit, in 2-3 transe, si mai framantati cu mixerul inca 2-3 minute, pana intra tot untul in aluat.

Puneti la dospit, la cald, 45 minute.

Dupa cele 45 minute, modelati colacul si mai lasati la dospit 15 minute, in tava in care l-ati pus.

Coaceti la 160 grade Celsius, timp de circa 45 minute. Il scoateti sa se raceasca pe gratar.

Pofta buna!

 
Copyright © 2018 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions