Scris de DrMan
|
Reteta este trimisa de o prietena de pe facebook, Carmen Nicoleta Mihaila. Din aceste cantitati ies circa 2-2,2 litri ketchup. Mierea o puteti inlocui cu sirop de agave sau cu fructoza.
Ingrediente:
Â
3 kilograme de rosii carnoase 1,5 kilograme de ardei gras sau capia, de preferinta rosii (eu am avut rosii); daca doriti un ketchup picant,
adaugati si cativa ardei iuti, dupa preferinta 6 cepe de marime medie 6-10 catei de usturoi (in functie de cat de mult va place gustul usturoiului, care oricum nu va fi dominant) 1 snop bun de frunze de telina cu tot cu tulpina (6-7 bucati) 4-5 frunze de dafin 1 lingura de tarhon uscat 1 lingura de oregano uscat 1 lingura de busuioc uscat 5-6 cm. de radacina de ghimbir razuita sau 1 lingurita de ghimbir pudra condimente dupa plac: cate 1/2 de lingurita de chimen, scortisoara, coriandru, cu libertatea de a renunta la oricare dintre acestea sau chiar la toate daca nu va plac 1/2 de cana cu otet (otet de mere am folosit eu) 1/3 de cana de miere, sare si piper dupa gust
Se fierb toate.
Pofta buna!
 |