Acasă Reţete Reţete de bază Ketchup de casa

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Ketchup de casa Imprimare Email
Scris de DrMan   

Reteta este trimisa de o prietena de pe facebook, Carmen Nicoleta Mihaila. Din aceste cantitati ies circa 2-2,2 litri ketchup. Mierea o puteti inlocui cu sirop de agave sau cu fructoza.

Ingrediente:

 

3 kilograme de rosii carnoase
1,5 kilograme de ardei gras sau capia, de preferinta rosii (eu am avut rosii); daca doriti un ketchup picant,

adaugati si cativa ardei iuti, dupa preferinta
6 cepe de marime medie
6-10 catei de usturoi (in functie de cat de mult va place gustul usturoiului, care oricum nu va fi dominant)
1 snop bun de frunze de telina cu tot cu tulpina (6-7 bucati)
4-5 frunze de dafin
1 lingura de tarhon uscat
1 lingura de oregano uscat
1 lingura de busuioc uscat
5-6 cm. de radacina de ghimbir razuita sau 1 lingurita de ghimbir pudra
condimente dupa plac: cate 1/2 de lingurita de chimen, scortisoara, coriandru, cu libertatea de a renunta la oricare dintre acestea sau chiar la toate daca nu va plac
1/2 de cana cu otet (otet de mere am folosit eu)
1/3 de cana de miere,
sare si piper dupa gust

Se fierb toate.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions