Acasă Reţete Reţete de bază Gnocchi (gogosele fierte de cartofi mov)

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Gnocchi (gogosele fierte de cartofi mov) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Gnocchi sunt niste gogsele din piure de cartofi, fierti si apoi serviti cu diverse sosuri. Sunt absolut deliciosi! m-am indragostit iremediabil de ei.

Se fac foarte simplu, merita sa0i incercati, nu veti regreta.

Ingrediente pentru 2 portii:

500 g cartofi mov (mai marisori)

1 galbenus de ou

70 g premix pentru patiserie "Dr. Man" +o lingura pentru framantat si modelat

putina sare

putin piper

putina nucsoara rasa proaspat (facultativ)

Puneti cartofii la copt in cuptorul incins la 200 grade, timp de o ora. Cand a trecut ora, ii scoateti, ii lasati sa se raceasca pret de 3-4 minute, apoi ii taiati in doua si cu o lingura scoateti miezul. Ii zdrobiti cu unealta de zdrobit manual cartofi pentru piure (nu cu mixerul sau cu robotul!!!), dupa ce s-au mai racit putin (sa fie doar calduti usor), adaugati galbenusul si putina sare.

Amestecati cu o furculita ca sa omogenizati bine galbenusul in toata masa de piure, apoi adaugati premixul, rasturnati pe masa de lucru si framantati repede un aluat (in maxim 1 minut e gata aluatul de gnocchi).

taiati bucati de aluat, faceti rulouri subtiri de circa 1,5 cm diametru, taiati bucati, faceti bilute, apoi le modelati pe furculita (pe partea anterioara a furculitei).

Deschideti linkurile pe care vi le pun ca sa vedeti tehnica modelarii:

video cum se face aluatul cu cartofi copti

video cum modelati pe furculita

ca sa va iasa frumosi cand ii modelati pe furculita: trebuie sa faceti bilute cu diametrul cat latimea furculitei folosite.

Se pun gnocchi in apa clocotita cu putina sare, cand se ridica la suprafata se scot cu o spumiera si se arunca direct in sosul pregatit pentru ei.

Observatie: puteti pune ou intreg, daca doriti o idee mai legat aluatul, insa puneti mai multa faina(vedeti la framantat). Mie personal imi plac mai mult doar cu galbenus, sunt mai fini. Ii puteti congela: ii pun intr-o tavita, pe hartie de copt; dup ce s-au congelat, ii pun in pungi; cand vreti sa pregatiti, nu ii folositi inghetati, mai intai lasati-i sa se decongeleze (circa 30 minute).

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions