Acasă Reţete Reţete de bază Blat de prajitura foarte pufos

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Blat de prajitura foarte pufos Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

E un blat mai fin, mai pufos decat pandispanul clasic. Nu necesita insiropare.

6 oua

100 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

1 lingurita faina de konjac (inlocuieste amidonul din reteta originala)

90 g fructoza

3 linguri apa

3 linguri ulei

un praf de sare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu cele 3 linguri de ulei. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga fructoza si se bat spuma. Se adauga pe rand cele 3 linguri de apa, mixand bine dupa fiecare lingura.

Se adauga galbenusurile in 3 transe, mixand dupa fiecare transa.

Se amestea premixul cu faina de konjac. Se adauga la compozitia de oua, amestecand usor cu o paleta de patiserie, cu miscari verticale (pentru a pastra aerul incorporat).

Se coace 15 minute la 160 grade, apoi inca 5 minute la 150 grade (faceti testul cu scobitoarea).

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions