Acasă Reţete Reţete de bază Blat de prajitura foarte pufos
Blat de prajitura foarte pufos Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

E un blat mai fin, mai pufos decat pandispanul clasic. Nu necesita insiropare.

6 oua

100 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

1 lingurita faina de konjac (inlocuieste amidonul din reteta originala)

90 g fructoza

3 linguri apa

3 linguri ulei

un praf de sare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu cele 3 linguri de ulei. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga fructoza si se bat spuma. Se adauga pe rand cele 3 linguri de apa, mixand bine dupa fiecare lingura.

Se adauga galbenusurile in 3 transe, mixand dupa fiecare transa.

Se amestea premixul cu faina de konjac. Se adauga la compozitia de oua, amestecand usor cu o paleta de patiserie, cu miscari verticale (pentru a pastra aerul incorporat).

Se coace 15 minute la 170 grade(faceti testul cu scobitoarea).

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions