Blat de prajitura foarte pufos |
Scris de Gabriela Man |
E un blat mai fin, mai pufos decat pandispanul clasic. Nu necesita insiropare. 6 oua 100 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 1 lingurita faina de konjac (inlocuieste amidonul din reteta originala) 90 g fructoza 3 linguri apa 3 linguri ulei un praf de sare Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu cele 3 linguri de ulei. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga fructoza si se bat spuma. Se adauga pe rand cele 3 linguri de apa, mixand bine dupa fiecare lingura. Se adauga galbenusurile in 3 transe, mixand dupa fiecare transa. Se amestea premixul cu faina de konjac. Se adauga la compozitia de oua, amestecand usor cu o paleta de patiserie, cu miscari verticale (pentru a pastra aerul incorporat). Se coace 15 minute la 170 grade(faceti testul cu scobitoarea). ÂÂ |