Acasă Reţete Reţete de bază Unt de arahide preparat in casa
Unt de arahide preparat in casa Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

M-am indragostit de untul de arahide!alt

Pe langa gustul minunat pe care il au fursecurile

si prajiturile cu crema de unt de arahide, acesta

merge minunat pe o felie de paine prajita. 

Inainte de a trece direct la reteta, sa va spun

cateva beneficii pe care consumul de arahide

al are asupra sanatatii: sunt bogate in grasimi esentiale

sanatoase, in proteine vegetale si in potasiu, magneziu,

acid folic si vitamina E. Protejeaza impotriva diabetului

si a bolilor cardiovasculare (sunt bogate in steroli,

nutrienti cu actiune de scadere a colesterolului rau si

care tin sub control tensiunea arteriala).

Ingrediente pentru un borcan de circa 400 g:

400 g arahide crude

1-2 linguri ulei de rapita (sau de arahide, daca aveti in casa)

1-2 linguri sirop agave, miere sau eritrtol (facultativ, eu nu pun intotdeauna)

putina sare (facultativ, eu pun un praf de sare sa potenteze gustul)

Daca arahidele nu sunt prajite, aveti doua variante: preparati din arahide crude, sau le prajiti inainte. Mie imi place din arahide prajite.

Puneti arahidele in tava, pe hartie si dati la cuptor la 180 grade pentru circa 10 minute, sa le prajiti usor. Le scoateti si fe frecati intr-un prosop sa le scoateti pielitele. Eu am agsit mereu arahide prajite nesarate si am sarit aceasta etapa.

Puneti in blender si mixati de cateva ori ca sa le tocati grosier, apoil pulsati continuu 1 minut. Curatati peretii blenderului cu o spatula si iar mixati 1 minut. Curatati iar peretii blenderului cu o spatula, mixati 1 minut. In terorie, acum ar trebui sa aveti o pasta de arahide cremoasa. Adaugati sarea, 1 lingura ulei si indulcitorul (daca folositi) si mixati 1-2 minunte. Adaugati si a doua lingura de ulei pe parcurs, daca vi se pare ca vreti mai cremos. 

Se pastreaza la frigider.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions