Prune murate Imprimare
Scris de Gabriela Man   

Grozav de gustoase, merg la friptura de vanat, de porc, de pui.alt

Reteta am preluat-o de la o buna prietena, asistenta medicala,

Doamna Geta, maaare specialista in tot felul de muraturi mai speciale....

Ingrediente

3 kg prune dulci si tari (ferme)

230 g fructoza

500 ml otet de 9 grade

1 lingura sare mare neiodata

1 litru apa

1 lingurita scortisoara

2-3 cuisoare

reteta su spune, dar eu am pus si boabe mustar, coriandru si piper negru

Spalati prunele si asezati-le in borcane de 800 ml (se poate si de 400 ml).

Separat fierbeti apa cu otetul, fructoza si condimentele, mai putin scortisoara care se adauga la sfarsit, cand fierbe lichidul.

Cand a dat 2-3 clocote, adaugati scortisoara, opriti focul si turnati lichidul peste prune. Infiletati capacele si dati la rece.

Pofta buna!