Acasă Reţete Reţete de bază Dulceata de capsuni( si alte fructe) clasica
Dulceata de capsuni( si alte fructe) clasica Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Dulceata clasica, adaptata la prepararea cu fructoza, fara gelifianti (eu folosesc ca si gelifiant agar-agar), aveti aici o reteta cu agar-agar.

Ingrediente pentru 3 borcanase de 400 ml:

2 kg capsuni

600 g fructoza

zeama de la o lamaie

Spalati, curatati si alegeti capsunile (indepartati pe cele stricate, sau portiunile stricate).

Le puneti intr-un vas, puneti peste ele zeama de lamaie, amestecati usor si le lasati sa stea 5 minute; apoi puneti fructoza si le lasati 24 ore, amestecand usor din cand in cand, ca sa-si lase zeama.

Strecurati zeama si o puneti la fiert la foc mediu spre mic; fierbeti pana se ingroasa siropul, cand bagati lingura si incarcati sa picurati din ea, curge un pic mai greu...e un pic chestiune de ochi ... Nu am cronometrat, difera de la fruct la fruct, insa am fiert in jur de 20-30 minute.

Puneti capsunile peste sirop, mai fierbeti 20 minute, adunati spuma din cand in cand (unii aduna spuma la final).

Cand e gata, opriti focul si mai lasati sa stea 10 minute, sa se omogenizeze capsunile cu siropul.

Puneti in borcane si ,dupa ce infiletati capacul, rasturnati borcanul si lasati-l sa stea 10 minute pe capac (ajuta la etanseizarea mai buna a capacului).

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions